Sport

2014.12.05. 09:28

Elit férfi ob 2. nap: Deél Szabi és Nagy Peti győzött a sérülésekkel teli napon

A Kecskeméten zajló felnőtt országos bajnokság második napján öt srácért szoríthattunk a DVSC klubjából.

A Kecskeméten zajló felnőtt országos bajnokság második napján öt srácért szoríthattunk a DVSC klubjából.Nagy Péter ellenfele sorozatos szabálytalanságai után TKO-val győzött, ám komolyan megsérült a szemöldöke, ezért a sebészeten zárta a napot (már jól van, de 4 öltés virít a fején). Deél Szabolcs egyhangú pontozással hozta a maga csatáját, de nem volt egyszerű piskóta az a meccs sem.

Ahogyan másoknak sem, hiszen több esélyes is KO-val vagy TKO-val hullott ki ma (leginkább a Fradi tudna erről mesélni), olyan eset is előfordult, hogy egy látszólag vesztes mérkőzést fordított meg valaki egy jól eltalált ütéssel. Persze a bokszban ez mindig benne van.

Ami a DVSC többi három bunyósát illeti, Zöld Tamás Harcsa Norbert elleni meccse korábban ért véget, mivel egy összefejelés miatt szédelgett onnantól végig, s a harmadik menetre nem engedte ki edzője. Nagy Bence számára is a harmadikban ért véget a meccs, ő sajnos a fenti sorokat támasztotta alá, hiszen egy egál közeli derbin szedett be két olyan ütést, ami miatt idő előtt kapott ki, holott ha pontozásra kerül sor, bármi előfordulhatott volna. Porcsin Laci rendkívül szoros harcban megosztott pontozással kapott ki. Picivel több tiszta találattal övé lett volna a siker, hiszen egyébként végig ő irányított.

CSÜTÖRTÖK

(A legjobb 4 közé jutásért.)

81 kg: Zöld Tamás (DVSC) - Harcsa Norbert (Police) TKO 3. menet

81 kg: Nagy Péter (DVSC) - Széll Tamás (Szolnok) TKO 3. menet

91 kg: Deél Szabolcs (DVSC) - Eger Imre (Vecsés) 5-0

91 kg: Nagy Bence (DVSC) - Sávoly Gergő (MTK) KO 3. menet

+91 kg: Porcsin László (DVSC) - Varga Tamás (Vasas) 2-3

Zöld F.: - Zöld Tomi meccsén egy egészen jó csata zajlott, de az elején öszefejeltek Harcsával és ez benne maradt Tomiban. Mondta is, hogy kisebb látászavara van, szédül, de a második menetet még végigbokszolta, ám végül úgy döntöttünk, hogy a harmadik menetet nem vállaljuk.Nagy Peti márkőzésén Széll Tamást sokszor intették, mivel végig szabálytalankodott, s fejelt, az utolsó ilyen esetet követően le is léptették. Egyébként egy jó meccs volt ez is, Peti jól bunyózott, ám sajnos a találkozó után el kellett vinni összevarrni a sebét, olyan komolyan felszakadt a szeme felett a bőr. Deél Szabi megszenvedett a maga vetélytársával, tehát nem volt sétagalopp az amúgy egyhangú siker az ő számára sem. Holnap Rüll Tamással bokszol a döntőbe kerülésért. Ott még több kell majd. Érdekes amúgy, hogy Rüll is nagyot szenvedve nyert csak, ráadásul KO-val hozta a meccsét, ami a kiütésig szerintem az ellenfele felé hajlott. Nagy Bence ikszes meccset bunyózott Sávollyal. Aztán a harmadik menetben egy felütéssel betalált ellenfele, ami után számoltak Bencére. Ment tovább a meccs, de fél perc sem telt el és szinte ugyanúgy, ugyanoda kapott még egy felütést, szintén tisztán. Ezután sokáig tartott a számolás és test KO lett a vége. Sajnos ez is benne van a bokszban. Porcsin Laci (edzője Hutai László) ment végig előre, irányított, de egy elég kevés találatot hozó meccs volt, amiből a másik srác jött ki jobban a pontozóknál. Megnyerhette volna Laci, ha picivel többet talál.

PÉNTEKI program (ELŐDÖNTŐK)

Ezen a napon 20 pár bokszol, s a vége felé lesz a DVSC-nek érdekeltsége. Kezdés 16 órakor Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban.

Deél Szabolcs Rüll Tamással (Óbuda) találkozik a DÖNTŐBE kerülésért. Nagy Péter pedig Hámori Ádámmal (Fitt-Boksz Kőszeg) kerülhet szembe - ha a szemhéja engedi.

Zöld Ferenctől a fenti infók mellett megtudtuk azt is, hogy mindhárom mai sérültünk jobban van már. Zöld Tomi nem szédül már úgy, Nagy Petit jól "fércelték" össze, míg Nagy Bence, bár komoly ütést szedett össze, szintén kiheverte már nagyjából.

Hajrá, srácok, hajrá, DVSC!

-Koppányi Szabolcs-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!