Sport

2014.10.20. 16:57

Parakerékpáros vitte a prímet

Debrecen - A debreceni DKSI-Freeriderz országúti kerékpáros csapata az elmúlt hétvégén két versenyen képviselte színeinket.

Debrecen - A debreceni DKSI-Freeriderz országúti kerékpáros csapata az elmúlt hétvégén két versenyen képviselte színeinket.

Október 18-án szombaton Törökbálinton álltak rajthoz versenyzőink, az I. Riczu Imre Emlékversenyen. Szeles időben, rendkívül nehéz körpályán rendezték a viadalt, mely 100 km-en 1700 m szintemelkedést tartalmazott. Már az első körök komoly szelekciót hoztak, a táv 1/3-ánál már csak az indulók töredéke maradt versenyben. Az Utensilnord csapata dominálta a futamot, a DKSI soraiból Nagy Gyula tudott az élen kerekezőkkel maradni, végül kategóriájában 3. helyet szerzett, abszolút értékelésben pedig 6. lett. Ifjúsági kategóriában Fegyveres Máté tisztességesen helytállva kategóriájában 6. helyen végzett.

Október 19-én a szezon egyik utolsó versenyére a Területi Évadzáróra került sor a Panoráma úton, mely ettől az évtől emléket állít László Sándornak, az egykori debreceni kiválóságnak. A László Sándor Emlékversenyre érkeztek versenyzők Békéscsabáról, Szegedről, Nyíregyházáról, Margittáról, és itt voltak Csíkszeredáról a Tusnad Cycling Team felnőtt és utánpótlás korú versenyzői. Ne feledkezzünk meg a debreceniekről sem, akik között szép számmal vettek részt a DKSI utánpótlás korú versenyzői.

Az izgalmas futamokat követően rövid megemlékezésre került sor, mely során a Megyei Kerékpáros Szövetség elnöke, Andó János, valamint Korhán László, László Sándor volt csapattársa méltatták néhány szóban az elhunyt kitűnő kerékpárost, majd az egybegyűltek félperces csenddel tisztelegtek a néhai sportoló emléke előtt.

A László Sándor Emlékverseny 80 km-es táv abszolút győztese a Tusnad Cycling Team vezetője, többszörös parakerékpáros világbajnok és paralimpiai bajnok Novák Károly Eduárd lett. A székelyföldi sportoló a táv jelentős részét szökésben töltötte a DKSI-s Nagy Gyula társaságában. Az elsőségért járó trófeát, a László Sándor Vándorserleget az egykori sporttársak Mányi Gábor és Korhán László adták át. A DKSI versenyzői is szép eredményekkel zárták a versenyt, a különböző kategóriákban 12 dobogós helyezést gyűjtöttek, és további szép helyezések is születtek.

A teljesség igénye nélkül:

  • U13-ban 1. Kapcsa Ákos, 2. Sánta Ármin
  • U15-ben 3. Kapcsa Márk
  • Ifjúsági lányok kategóriában 1. Szabó Zsófia
  • Master2 korcsoportban 1. Kiss Attila, 2. Zsupos Sándor
  • U23-ban 2. Ágoston Imre
  • Elit kategórában 1. Pályi Csaba, 2. Hajdu Barna, 3. Duró Norbert.
  • Master1-ben 2. Nagy Gyula, 3. Bartha Gergely.
  • A teljes eredménylistát itt tekintheti meg.

    - Pataki Péter -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!