Sport

2014.10.20. 14:43

A veterán vívóké lesz a pást

Debrecen - A debreceni Főnix Csarnok lesz a helyszíne a veterán vívó vébének október 21. és 26. között.

Debrecen - A debreceni Főnix Csarnok lesz a helyszíne a veterán vívó vébének október 21. és 26. között.A cívisvárosi versenyen a világ legjobb veterán vívói lépnek pástra kard, tőr és párbajtőr fegyvernemben, 43 nemzet 557 sportolója mérettetik meg három korosztályban (50+, 60+ és 60+). Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, a világverseny megrendezése egyfelől nagyszerű esemény, másrészt fantasztikus kihívás a város számára.

Dr. Kamuti Jenő, a Magyar Vívó Szövetség tiszteletbeli elnöke a vívást tekinti a magyar sport csillagának, hiszen nemzetünk versenyzői ebben a sportágban szerezték a legtöbb érmet az olimpiák történetében.

A magyar delegációt 28 férfi és 6 női sportoló képviseli, köztük Münnich Dénes, Nagyné Mercs Angéla, Szentkirályi István és Várnay Ernő, akik valamilyen szinten kötődnek Debrecenhez.

A küzdelmek kedden 9 órától kezdődnek, szerdán és csütörtökön is 9 órától lépnek pástra a versenyzők, pénteken és szombaton 8 óra, míg vasárnap 10 óra a kezdési időpont.

HBN-DZST


Debrecen - Münnich Dénes, Nagyné Mercs Angéla, Dr. Szentkirályi István és Prof. Dr. Várnay Ernő is ott lesz a veterán világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!