Négy debreceni vívó indul a vb-n

A világbajnok tőrözőink, Balról Dr. Szentkirályi István, Csák Attila, Dr. Kamuti Jenő, Pap Jenő, Péntek Tamás
A világbajnok tőrözőink, Balról Dr. Szentkirályi István, Csák Attila, Dr. Kamuti Jenő, Pap Jenő, Péntek Tamás
Debrecen – Münnich Dénes, Nagyné Mercs Angéla, Dr. Szentkirályi István és Prof. Dr. Várnay Ernő is ott lesz a veterán világbajnokságon.

Újabb nagy tornának ad otthont a debreceni Főnix Csarnok, hiszen október 21. és 26. között rendezik a 2014-es Veterán Vívó Világbajnokságot. A hatnapos eseményen mind a női és férfi versenyzők három fegyvernemben, kardban, tőrben és párbajtőrben mérik össze erejüket egyéniben és csapatban is. Azonban a veterán vívásban egyéniben három külön korosztályban (50+, 60+, 70+) kell pástra lépniük az indulóknak, míg egy csapatban mind a három életkor képviselői vívnak.

A visszatérő és az „újonc”

Sok veterán vívót visszatérésre sarkallt, hogy a cívisvárosban vb-t rendeznek. Így volt ez Nagyné Mercs Angélával is, aki ugyan már korábban újra elkezdett vívni, de a komolyabb edzésbe pár hete fogott bele. Családja és munkája mellett kétszeres nagymamaként nagyon keményen készül, hogy jól teljesítsen.

Münnich Dénes ugyan Szentendrén él és edz, de ő debreceni születésű és itt kezdett el párbajtőrözni. Viszont számára ez egy különleges esemény lesz, hiszen életében először lép pástra egy vb-n. Reméli, hogy minél tovább tud majd eljutni.

A legidősebb hajdúsági vívók

Dr. Szentkirályi István és Prof. Dr. Várnay Ernő már hosszú ideje nagyon keményen készül erre a tornára, hiszen mindketten szeretnék a legjobbat kihozni magukból a hazai közönség előtt. Várnay Ernő párbajtőrben a hatvan évesek korosztályában indul és legalább a legjobb 16 közé szeretne jutni. Erre minden esélye megvan az országos korosztályos versenyeken aranyat és ezüstöt szerzett vívónak.

Dr. Szentkirályi István viszont tőr csapatban világbajnokként indul és eltökélt célja, hogy ezt a címét megőrizze, sőt egyéniben szeretne a dobogóra felkerülni a 70 év felettieknél. Bár elmondása szerint nem volt teljesen elégedett a felkészülésen nyújtott teljesítményével, a hazai pálya minden bizonnyal nagy pluszt ad majd neki ahhoz, hogy Debrecenben is szerezzen egy fényes medáliát.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek