Sport

2014.09.02. 12:22

Lezárult a strandröpisek bajnoksága

Hajdúböszörmény - Izgalmas végjátékot hozott a pályaavatóval egybekötött záróforduló.

Hajdúböszörmény - Izgalmas végjátékot hozott a pályaavatóval egybekötött záróforduló.

Hajdúböszörményben, a Városi Strandfürdőben került sor a Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság utolsó fordulójára az elmúlt hétvégén. A záróforduló egyben pályaavató is volt, hiszen a vadonatúj, igényesen és szakszerűen kialakított pályákon most rendeztek először tornát. A három verseny és egy bemelegítő pálya méltó helyszíne volt az utolsó körnek, amelyen válogatott játékosok is emelték a bajnokság rangját.

A férfi párosoknál a válogatott duó, Szabó Dávid és Toronyai Miklós győzött. A Zsiráf becenévre hallgató Szabó Dávid a jelenlegi válogatott feladó-átlója. 16 évesen állt légiósnak. Húszévesen a kilencszeres olasz bajnok Treviso játékosa lett. A Trevisón kívül volt a Mantova, a Verona és – a legutóbbi idényben – a Trentino játékosa, de megfordult Szlovéniában és Ausztriában is. A Trentinóval klubvilágbajnoki bronzérmet szerzett 2013-ban, Brazíliában. Toronyai Miklós is több klubnál idegenlégióskodott, legutóbb a román bajnokságban a Kolozsvár színeiben játszott, sokszoros válogatott feladó. A most kezdődő bajnokságban mindketten a háromszoros bajnok Vegyész RC-Kazincbarcika NB I-es férfi röplabdacsapatát erősítik.

A Traubisoda Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság összetett egyéni pontversenyét nyolc forduló után a férfiaknál megosztva a berettyóújfalui Marczin Tamás és Marczin Zsolt nyerték. Harmadik helyen a DEAC NB I-es együttesének csapatkapitánya, Barna Bertalan végzett.

A hölgyeknél az Eötvös DSE játékosai, Fehér Zsófia és Szabó Csenge nyerték a záró fordulót, így Fehér Zsófia tovább növelte előnyét az összesített pontversenyben, Szabó Csenge pedig mostani sikerüknek köszönhetően, a második helyen ért célba. Harmadik helyet szerzett Puskás Fanni (szintén Eötvös SE).

A vegyes párosok versenyében a Szabó Kármen-Kerti Gábor duó nyerte a fordulót. Az elmúlt években mindketten több évig NB-s csapatokban teremröplabdáztak. Szabó Kármen fölényesen végzett az összetett egyéni pontverseny élén, második helyen zárt a férfiaknál harmadik Barna Bertalan, míg a harmadik helyen holtverseny alakult ki Kovács Katalin (Eötvös DSE) és az ex-DEAC-os Hunyadvári Ottó között.

A kategóriák első három helyezett játékosai a tárgyjutalmakon, serlegeken kívül a Ráthonyi Kft. felajánlásaként jelentős mennyiségű Traubisodát is nyertek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!