Sport

2014.08.07. 16:54

Az ember, akinek a sport az élete

Debrecen - Becsky Istvánnak az a legnagyobb álma, hogy minél több élvonalbeli együttes legyen Debrecenben.

Debrecen - Becsky Istvánnak az a legnagyobb álma, hogy minél több élvonalbeli együttes legyen Debrecenben.

A Debreceni Kosárlabda Akadémia operatív igazgatója, politikus, és immár a Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület elnöke is. Több poszton is helyt kell állnia Becsky Istvánnak, ő azonban nem bánja ezt, sőt. Kifejezetten élvezi, hogy minden tőle telhetőt megtehet a debreceni sportéletért.

Becsky maga is rendelkezik sportolói múlttal: Debrecenben kosárlabdázott, körülbelül harmincszor lépett pályára az első osztályban, de főként a második vonalban játszott, és a mai napig aktívan űzi ezt a sportot, emellett pedig kispályás bajnokságban focizik. Az egyetemet is Debrecenben, a közgazdaságtudományi karon végezte, de úgy gondolja, ezt a szakmát nem az iskolában tanulják meg az emberek, hanem élesben, az életben. A hajdúsági pólósok új elnökét faggatta a Napló.

Eddig az OB I-es csapat ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett, ezentúl viszont Ön a Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület elnöke. Mennyiben változik meg ezzel a feladatköre?

Becsky István: – Továbbra is Varga Tamás felel a szakmai munkáért, eszem ágában sincs beleszólni az ő dolgába. Fő feladatom a gazdasági ügyek irányítása, erre lettem felkérve. Bízunk benne, hosszútávon is jól együtt tudunk majd dolgozni. Eddig is az volt a gyakorlat, hogy közösen döntöttünk szinte mindenről, ezentúl is így lesz. Szerencsére kialakult közöttünk egy baráti viszony, ami nagyban megkönnyíti a helyzetünket. A profi világban elengedhetetlen, hogy a vezetőedző csak a szakmával foglalkozzon. Tehermentesíteni szeretném Tamást, ő rendezze csak a „medencei” ügyeket, én meg az irodaiakat.

A cikk folytatása a pénteki Naplóban olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!