Sport

2014.08.10. 19:37

A végére sajnos elfogyott a szufla...

Hatodikként zárt a magyar női válogatott az U16-os kosárlabda Eb-n.

Hatodikként zárt a magyar női válogatott az U16-os kosárlabda Eb-n.

Szombaton az U16-os női A-divíziós Kosárlabda Európa-bajnokság 5-8. helyéért folytatott helyosztó mérkőzésén Magyarország 63–50-re legyőzte Törökország alakulatát – érdekesség, hogy a középdöntőben szintén legyőzték a mieink a törököket.

A magyar válogatott a győztes meccs után az 5. helyért küzdhetett vasárnap Lettország csapatával az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A debreceni Európa-bajnokság során ugyan a lett és magyar csapat nem találkozott, ám a kontinensviadal előtti edzőmérkőzéseken már játszott a két gárda, így valamelyest ismerték egymás játékstílusát.

Kapaszkodtak

A lettek elleni helyosztó első negyedében a magyar csapat behozható hátrányba került, az etap 18–14-es eredménnyel ért véget. A második játékrészben Magyar Gergely tanítványai csak csökkenteni tudták a különbséget, behozni nem, a nagyszünetre pedig 28–27-re vezetett az ellenfél. A térfélcserét követően tovább nőtt a lettek előnye, és noha a magyar lányok egyszer egalizáltak, az utolsó pihenőre 44–40-es állással mentek az együttesek.

A záró etapban mindkét alakulat elszántan küzdött a győzelemért, de a mérkőzést szinte végig vezető lett gárda a végjátékban is töretlen lelkesedéssel játszott, végül 62–56-os győzelmet arattak Magyarország nemzeti alakulata felett. Az U16-os magyar női válogatott az elvesztett meccsel a hatodik helyen zárta a debreceni A-divíziós Európa-bajnokságot.

A cívisvárosi kontinensbajnokság vasárnap esti fináléjában Oroszország Csehországgal mérkőzött, a találkozó lapzártánk után ért véget.

HBN-VL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!