Sport

2014.07.12. 11:48

A büntetők döntöttek

Az újpestiek pontosabban céloztak, övék lett a Szuperkupa.

Az újpestiek pontosabban céloztak, övék lett a Szuperkupa.

A 2014–2015-ös futballszezon első tétmeccsét rendezték a debreceniek számára pénteken este, a bajnokcsapat a magyar Kupa győztesével, az Újpest FC-vel csapott össze a Szuperkupa-serlegért.

Kondás Elemér ígéretéhez hűen erős kezdőcsapatot küldött pályára, de természetesen a lila-fehérek is komolyan vették a találkozót.

Tíz perc tapogatózás után Varga József lőtt 25-ről fölé, ez volt az első említésre méltó esemény a meccsen. Valamivel többet birtokolták a labdát az újpestiek, de a Loki-védelemmel nem nagyon tudtak mit kezdeni, egy-egy kósza kísérleten kívül.

A félidő közepétől átvette az irányítást a DVSC, de a folyamatos játékot nem segítette elő, hogy elkezdett ömleni az eső. Rengeteg volt a csúszkálás és az eladott labda.

A szünet előtti percekben előbb Tisza lövését védte Balajcza, majd a debreceni védelemnek kellett kétszer is a kapu torkában mentenie.

Az első játékrész tehát ordító ziccereket és látványos játékot nem hozott, férfias küzdelmet viszont igen.

Góliszony

A pihenőt követően aktívabb Loki jött ki az öltözőből, de az utolsó passzok nem sikerültek az újpesti kapu előtt. A második negyvenöt perc közepére ismét alább hagyott az iram, nehéz volt megjósolni, ki lesz az a szerencsés a pályán lévők közül, aki betalál a hálóba. Ehhez Tisza elég közel került a 72. percben, jobbal meglőtt labdáját nagy bravúrral védte Balajcza a jobb alsó saroknál. A válasz nem késett sokat, Heris közelről fölé vágta a labdát.

Mivel a mérkőzés 0–0-val ért véget, tizenegyesek döntöttek.

Az első büntetőt Vasziljevics magabiztosan bevágta, ahogyan Sidibe is (1–1). Nagy János lövését majdnem megfogta Novakovics, de besuhant a labda a jobb alsóba, Bódi viszont az égbe lőtt (1–2)! Litauszki nem hibázott, fölemelte a labdát a felső sarokba, Jovanovics ravaszan a bal sarokba passzolt (2–3). Simon pimaszul alábökött a labdának, parádés gól, Tisza higgadtan a sarokba lőtt (3–4). Balogh büntetőjét Novakovics kivédte, Varga pedig nem hibázott (4–4). Heris is betalált, Máté lövését viszont védte a kapus, ezzel az Újpest nyerte a Szuperkupát.

Székelyek és BL

A DVSC-TEVA a Szuperkupa-döntőt követően szombaton este nyolc órától Székelyföld válogatottját fogadja az Oláh Gábor utcai stadionban. A találkozó megtekintése ingyenes.

A Loki július 15-én is pályára lép, Belfastban az északír Cliftonville együttesével találkozik a Bajnokok Ligája-selejtező második körében. A debreceni visszavágóra egy héttel később kerül sor a Nagyerdei Stadionban. A július 22-ei találkozóra jegyek már kaphatók az interneten, illetve a Nagyerdei Stadion állatkerttel szemközti pénztáraiban, vasárnap kivételével minden nap 10 és 18 óra között. Fontos információ a szurkolóknak, hogy a BL-mérkőzésekre is regisztrálni kell, kivéve a bérleteseknek, akik ingyen tekinthetik meg a BL-selejtezőket.

HBN-TN


A tények:

Szuperkupa

DVSC-TEVA–Újpest 0–0 (tizenegyesekkel: 4–5)

Puskás Ferenc Stadion, 3000 néző, v: Kassai Viktor

DVSC-Teva: Novakovics – Lázár, Máté, Mészáros, Vadnai – Mihelic (Jovanovic), Varga J., Bouadla, Bódi – Kulcsár T. (Seydi), Tisza. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Újpest: Balajcza – Vadász, Heris, Litauszki, Forró – Balogh B., Vasziljevics, Nagy G. – Simon, Sztaniszavljevics (Nagy J.), Suljic (M’Boma). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Sárga lap: Balogh (50.), Varga (64.)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!