Sport

2014.06.26. 18:20

Az én világbajnokságom: Várható volt a dél-amerikai fölény a vb-n

Debrecen - Az olasz válogatottért szorított a Loki kapus­edzője, Erdélyi Miklós, de csalódnia kellett Prandelli csapatában.

Debrecen - Az olasz válogatottért szorított a Loki kapus­edzője, Erdélyi Miklós, de csalódnia kellett Prandelli csapatában.

– A kívánalmaimnak megfelelő színvonalú torna zajlik Brazíliában, az sem nem lepett meg, hogy a dél-amerikai, közép-amerikai csapatok ennyire jól szerepelnek – osztotta meg velünk tapasztalatait a világbajnokságról Erdélyi Miklós, a DVSC-TEVA kapusedzője.

– Európában nagyon hosszú volt a szezon, a hazai bajnoki és kupaküzdelmek mellett a nemzetközi porondon is bizonyítaniuk kellett az öreg kontinens játékosainak, emellett a számukra szokatlan klíma is közrejátszott abban, hogy néhány nagyágyú máris elbúcsúzott a vb-től. Elég, ha csak Spanyolországra, Olaszországra vagy Angliára gondolunk. Persze, előfordul ez egy-egy világversenyen, ráadásul az olaszok és az angolok igen nehéz csoportban szerepeltek, a három világbajnok mellett Costa Rica is felnőtt a feladathoz, sőt meg is nyerte a kvartettet. Jómagam Itáliának szurkoltam, de megérdemelték a kiesést: most nem elég erős sem a válogatottjuk, sem pedig a bajnokságuk. Anglia sem volt kellően jó, nyilván kudarcként élik meg a kiesést, de ha továbbjutottak volna ebből a halálcsoportból, az bravúr lett volna – vélekedett Erdélyi, aki szerint a végső győzelemre a házigazdák mellett a németek, az argentinok, illetve a hollandok és a franciák a fő esélyesek.

ÉKN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!