Sport

2014.06.03. 13:28

A fiúknál Miskolc, a lányoknál Debrecen az országos amatőr focibajnok

Budapest, Miskolc, Debrecen - Vasárnap, a Vasas Fáy utcai sportcentrumában egész napos fesztivál keretében rendezték meg a II. Coca-Cola CUP döntőjét.

Budapest, Miskolc, Debrecen - Vasárnap, a Vasas Fáy utcai sportcentrumában egész napos fesztivál keretében rendezték meg a II. Coca-Cola CUP döntőjét.

Az idei szezonban 723 csapattal, több mint 6400 diák indult az országos középiskolai focibajnokságon, akik közül 40 együttes (20 megyei győztes fiú és 20 megyei győztes lány) vett rész a döntőn. A fiúknál a miskolci Szemere Bertalan Szakközépiskola csapata lett az országos bajnok, míg a lányok között a Debreceni Irinyi János Gimnázium csapata bizonyult a legjobbnak.

Az egész tanéven átívelő, amatőr középiskolások számára kiírt kupasorozat immár második szezonja ért véget a hétvégén, a Vasas Fáy utcai sporttelepén megrendezett döntőn. Az Magyar Labdarúgó Szövetség által koordinált Coca-Cola CUP-on már 2013 novemberétől zajlottak a mérkőzések, hogy kiderüljön, a 723 nevezett csapat közül melyik az a 20 fiú és 20 lány csapat, akik bejutnak az országos döntőbe.

Az egész napos rendezvényt a csoportmeccsek nyitották, majd egyenes kieséses szakaszt követően kerülhettek a csapatok a döntőbe, ahol a végső mérkőzéseken a fiúk közül a miskolci Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium csapata győzedelmeskedett, akiket Matylák József készített fel, míg a lányoknál a Kiss Barna András vezette Debreceni Irinyi János Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola került ki győztesként.

Az eredményhirdetésen már a 4. helyezett csapatok is kaptak kupát, az 1-3. helyezett pedig mindkét kategóriában érmeket és kupákat vehetett át, valamint a torna gólkirályai is serleget kaptak. Az első helyezett csapatok egy-egy vándorserleget, és egy különleges fődíjat nyertek: júliusban részt vehetnek a Coca-Cola CUP nemzetközi edzőtáborában, Rómában, ahol brazil edzők irányításával edzhetnek, és más nemzetek Coca-Cola CUP győztes csapataival is találkoznak.

A rendezvényen ismert és elismert vendégek is tiszteletüket tették. Tóth Gabi elénekelte a Coca-Cola új vb himnuszát is a csapatoknak, amely a 2014-es futball vb tiszteletére készült. A díjakat Bogdán Ádám, az A-válogatott kapusa, valamint Kovács Szilveszter, Őze Tibor, Teodoru Vaszilisz és a Coca-Cola részéről Mogyorósi Nikolett adták át. Az eredményhirdetés után Rekop György lépett fel stand-up comedy-vel, majd Majka és Curtis adtak koncertet a jelenlévő fiatalok legnagyobb örömére.

A Coca-Cola CUP végeredménye:

Fiúk:

4. hely: PVBG FIÚ – Tolna megye, Paks, Vak Bottyán Gimnázium

3. hely: AZMIND1 – Nógrád megye, Balassagyarmat, Balassi Bálint Gimnázium

2. hely: SZLAMB – Bács-Kiskun megye, Kecskemét, Katona József Gimnázium

1. hely: SZEMERE – Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Miskolc, Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

Lányok:

4. hely: SZÉCHÉNYI – Baranya megye, Pécs, Széchényi István Iskola

3. hely: HILD SZKI – Fejér megye, Dunaújváros, Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium

2. hely: CONSTI – Bács-Kiskun megye, Kiskunfélegyháza, Constantinum Nevelési-Oktatási Intézmény

1. hely: DEBRECENI IRINYI – Hadú-Bihar megye, Debrecen, Debreceni Irinyi János Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola

A magyar Coca-Cola CUP részleteiről

Az MLSZ Bozsik-programja mellett párhuzamosan futó nagyszabású országos rendezvény, a Coca-Cola CUP azoknak a középiskolás fiataloknak, lányoknak és fiúknak biztosít mozgási lehetőséget, akik nem hivatásos labdarúgóként képzelik el a jövőjüket, de szeretnének egy futballt szerető közösséghez tartozni. Akik vágynak a rendszeres megmérettetésre. A Coca-Cola által támogatott eseményhez az MLSZ a legrangosabb szervezői és szakmai gárdáját biztosítja annak érdekében, hogy a program sikeresen működjön a következő években. Fontos az MLSZ számára, hogy aki nem lesz hivatásos labdarúgó, az is kapcsolódjon a szövetség rendszeréhez, és időről-időre labdába rúgjon.

Coca-Cola CUP lebonyolításánál fontos szempont az is, hogy jól illeszthető legyen az oktatási intézmények pedagógiai programjához, egyúttal az MLSZ sportágfejlesztési stratégiájával is összhangban legyen. A cél az, hogy a Coca-Cola Magyarország és az MLSZ támogatásával elősegítsék azt, hogy a középiskolások rendszeresen mozogjanak, egészségük, fizikai fejlődésük szempontjából hasznosan és jó hangulatban töltsék együtt a szabadidejüket.

- Well PR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!