Sport

2014.04.25. 14:14

Végre itt a salakos idény!

Debrecen - Erős riválisokkal kell megküzdeniük a magyaroknak a döntőbe jutásért.

Debrecen - Erős riválisokkal kell megküzdeniük a magyaroknak a döntőbe jutásért.Nívós versennyel indul a salakmotoros versenyszezon hazánkban: május 1-jén, csütörtökön 14 órától Debrecen ad otthont a páros Európa-bajnokság elődöntőjének. A viadalon hét nemzet, Oroszország, Lettország, Olaszország, Szlovákia, Szlovénia, Norvégia és Magyarország párosa méri össze erejét, s közülük a legjobb három jut a csehországi fináléba.

Ketten, vagy hárman

A csapatok három versenyzőt nevezhetnek a viadalra, mivel futamonként két pilóta képviseli hazáját, így a harmadik motoros csereként lesz bevethető. Az előzetes delegálásokból kiderült, hazánk élt a lehetőséggel, s egy triót küld harcba, nevezetesen Tabaka Józsefre, Magosi Norbertre és Benkő Rolandra vár a feladat, hogy a dobogón végezzen a magyar egység. S hogy a viadalon ki lesz a tartalék, azt majd Baráth Norbert csapatvezető eldönti.

Szintén három salakszórót delegált az elődöntőre Szlovákia: a GP-nagydíjat nyerő, egyéni Európa-bajnokként érkező Martin Vaculik és Patrik Buri mellett Adam Carada lesz a „kispados”. Szintén trió érkezik Szlovéniából, Matic Voldrih, Maks Gregoric és Samo Kukovica neve ismerősként hathat a szurkolók körében, ugyanis sokat versenyeztek már a cívisvárosban, azaz jól ismerik a pályát. A megmérettetés egyik legnagyobb favoritja a lett gárda, bár csak ketten jönnek, de Andzejs Lebedevs és Kjastas Puodzuks neve szinte garancia a továbbjutásra. Az olaszok is elküldték a hivatalos okmányokat, így kiderült, hogy Alessandro Novello és Pierpaolo Scagnetti képviseli a taljánokat. A felsorolásból kitűnik, az orosz és a fekete lóként emlegetett norvég névsor még nem érkezett meg a szervezőkhöz.

Ingyenes edzés

A viadallal kapcsolatos információ, hogy a 14 éven aluli gyerekeknek ingyenes a belépés. A páros Eb hivatalos edzése szerdán 14 órától lesz, a belépés díjtalan mindenki számára.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!