Sport

2014.03.26. 14:15

A HTE csapatának ugrott a Magyar Kupa-döntő

Hajdúböszörmény - A Tolna óvása után a szövetség döntése értelmében a böszörményiek nem lehetnek ott a végső körben.

Hajdúböszörmény - A Tolna óvása után a szövetség döntése értelmében a böszörményiek nem lehetnek ott a végső körben.Hiába harcolta ki 14–9-es összesítéssel a Tolna csapatával szemben a Magyar Kupa fináléban való részvételt a második vonalban küzdő Hajdúböszörményi TE női futsalcsapata, mégsem lehet ott a döntőben, ugyanis a tolnaiak az elődöntő visszavágójának másnapján megóvták a mérkőzést arra hivatkozva, hogy a böszörményiek játékosa, Csepregi Gabriella jogosulatlanul lépett pályára. Ennek oka, hogy Csepreginek már két sárga lapja volt az MK-ban, a versenyszabályzat szerint pedig a kupában két sárga lap után egy meccs eltiltás jár. Mivel a HTE futsalosa kezdőként lépett pályára, és gólt is szerzett, a versenybizottság tárgyalás után a Tolna csapata javára írta a mérkőzés eredményét 3-0-val. Így összesítésben 7-6-tal ők mentek tovább a döntőbe.

A HTE vezetőedzőjét, Simonyi Andrást kérdeztük az üggyel kapcsolatban.

– Természetesen mi nem tudtuk, hogy megbecsült játékosunk még a Rába ETO színeiben begyűjtött korábban egy sárga lapot. Mentségünkre szóljon, hogy vakon hittünk az MLSZ számítógépes rendszerének, és ott a mai napig nincsen arról a sárga lapról nyilvántartás. Az már más kérdés, hogy a játékos adatlapján valóban fel van már tüntetve. Jóhiszeműek voltunk, tudtunk a szabályról, de úgy gondoltuk, hogy az MLSZ számítógépes adatbázisának egységesen ugyanazt kellene mutatnia. Tévedtünk! Pletykaszinten úgy tudjuk, hogy egy méltán elismert futsalklub prominens képviselője értesítette a Tolnát az esetről – mondta el érdeklődésünkre a tréner, aki a felmondását is felajánlotta.

Csepregi Gabriella egy évben több mint harminc mérkőzésen lép pályára, nem várható el tőle, hogy emlékezzen minden részletre. A játékos dolga, hogy a pályán tudása legjavát nyújtsa, a technikai dolgok nem rá tartoznak. Elnökünk átfogó vizsgálatot indított az ügyben, az érintettek meghallgatása és a számítógépes rendszer tanulmányozása után arra jutott, hogy az adatbázis valóban megtévesztő volt. A szurkolók, a csapat és az elnök úr előtt magamra vállaltam a felelősséget, felajánlottam lemondásomat, azonban a vezetőség megerősített pozíciómban.

Sportszerűtlenek voltak

A böszörményiek edzője arról is beszámolt, hogy sportszerűtlennek érzik a Tolna cselekedetét. – A mérkőzés eredeti időpontja február 2-án lett volna, amin egyéb irányú elfoglaltsága miatt Csepregi Gabriella nem lépett volna pályára, azonban a Tolna lemondta a mérkőzést az ónos esőre hivatkozva, mondván, járhatatlanok az utak. Nekünk viszont papírunk volt arról, hogy még a mellékutak is járhatóak voltak Tolnán és ezt jeleztük is ellenfelünknek és az MLSZ-nek is. A szövetség mégis úgy döntött, hogy új időpontban kell lejátszani a meccset, amit elfogadtunk, és nem óvtuk meg a határozatot. Ezért is érezzük felettébb sportszerűtlennek a Tolna cselekedetét, ami amúgy ellentétes sport szellemiségével. Mi a pályán a Magyar Kupában, és az NB II-ben is legyőztük összesen négyszer ellenfelünket, meggyőző fölénnyel – óvni nem kötelező... – fogalmazott Simonyi, aki szerint csak egységesebbek lettek a történteket követően.

– Az eset után szurkolóink, játékosaink és természetesen mi, vezetők is roppant csalódottak voltunk. Viszont a kezdeti sokk után azt tapasztaltam, hogy még egységesebbé váltunk, és igazi csapattá értünk. A Magyar Kupa elődöntőbe jutással így is sporttörténelmet irtunk, erre sem volt példa korábban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!