Sport

2014.02.03. 14:30

Seahawks dominancia a Super Bowlon

Malcolm Smith nem számított arra, hogy ellenfelük csak 8 pontot szerzett.

Malcolm Smith nem számított arra, hogy ellenfelük csak 8 pontot szerzett.

Történelme során először került a Seattle Seahawks birtokába a Vince Lombardi trófea, miután sima, 43-8-as győzelmet aratott a Denver Broncos ellen a 48. Super Bowlon, a MetLife Stadionban. A mérkőzés legértékesebb játékosa Malcolm Smith lett, a Seattle linebackere.

Nem ment az Omaha

A Vadlovak az alapszakasz legjobb támadósoraként kezdtek neki a rájátszásnak, ám a nagy döntőn még az irányítójuk, Peyton Manning is csak árnyéka volt korábbi önmagának. Már az első másodpercekben is nagy hibát vétett a coloradói alakulat, hiszen egy rossz snap után a végzónába került a labda, ahol safetyt csináltak a Seattle védői, így máris megadták a meccs alaphangját. Ám ez után nem állt le az alapszakasz legjobb védelmével felálló Seattle, mivel Steven Hauschka két mezőnygóljával 8-0-ra elhúztak az első negyedben. Miután a játékrész végén Manning eladta a labdát, a fordulás után az interceptiont ki is használta a Seahawks, mégpedig Marshawn Lynch révén, aki 1 yardot futott a touchdownért. A Broncos balszerencséje tovább folytatódott, hiszen irányítójuk ismét eladta a malacbőrt, amelyet Malcolm Smith szerzett meg és egészen a célterületig rohant vele.

A második félidőben tovább folytatódott a Tengeri Sasok dominanciája mind támadásban, mind védekezésben, hiszen a kezdőrúgás után az egész szezonban sérüléssel bajlódó Percy Harvin egy 87 yardos visszahordással szerezte meg idei első és egyben utolsó hatpontosát. Ezen az estén Peyton Manningnek semmi nem jött össze és harmadjára is eladta a labdát, amelyet végül a Seattle-i támadó egység ismét kihasznált, mégpedig Jermaine Kearse révén. A gyenge offenzívák ellenére a Broncosnak sikerült megszereznie a becsület TD-t Demaryius Thomas 14 yardos elkapásával, amely után Wes Welker értékesített egy kétpontost. Az utolsó negyedre már szinte eldőlt a mérkőzés végkimenetele, de az egész összecsapáson kiválóan passzoló Russell Wilson egy újabb remek átadással szolgálta ki elkapóit, ezúttal Doug Baldwint, aki végül a Denveri védők szorításában be tudott repülni pontszerző területre.

Erőt adnak egymásnak

– Hihetetlen érzés, hogy itt vagyok a MetLife Stadionban és én lettem az MVP – örült Malcolm Smith az elismerésének. – Nagyon határozottak voltuk a kezdésnél és már a mérkőzés elején szembesíteni akartuk az ellenfelet a védelmünkkel, és ha egy gárda nem tud mit kezdeni azzal az erővel, amit mi képviselünk, akkor az történik, ami a mai meccsen. Az MVP trófeával a csapatunkat és a védelmünket képviselem, hiszen ez is egy elismerése a munkánknak. Nagyon sok időt töltünk együtt a srácokkal, erőt adunk egymásnak és bennünk van a bizonyítási vágy. Nem számítottunk arra, hogy a Broncos mindössze csak 8 pontot szerez, hanem egy sokkal keményebb küzdelmet vártunk. Sokat elmond a csapatról a mai dominanciánk.

HBN-MAL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!