Sport

2014.02.27. 08:53

Rafael Vidal-emlékúszás nyolcadszor

Debrecen - A hajdú-bihariak is gyarapították a méterek számát.

Debrecen - A hajdú-bihariak is gyarapították a méterek számát.

Rafael Vidal olimpiai bronzérmes venezuelai úszó, később népszerű sportriporter 2005. február 12-én 41 éves korában balesetben elhunyt. Sporttársai, barátai, családtagjai 2006 óta minden év februárjában meghirdetik az „Egymillió méter Rafael Vi­dalért” világméretű sportnapot, amelyhez 2007-től Debrecen is csatlakozott. Nem túlzás azt állítani, hogy a mozgalom Venezuelán kívüli központja a Debreceni Sportuszoda, ahol a Debreceni Szenior Úszó Klub szervezi az egyesületek és főleg a lakosság körében a kilométergyűjtést.

Idén a Smaragd Delfin az Egészségért Alapítvány Kéri Edit vezetésével Debrecenben a Margit téri uszodában 60 fővel 85 250 m-ig jutott, a Debreceni Sportuszodában 10 fős edzésükön további 18 200 m-t regisztráltak. Hajdúszoboszlón az Árpád uszodában a debreceni Batta család három tagja összesen 5400 m-t úszott. A Debreceni Sport­uszodában teljesített csaknem 350 km-es sportuszodai össztáv ha nem is jelentett helyi rekordot, de tisztes helytállásnak számít. Mint az elmúlt években, most is volt szenior edzés váltózással, és a diákolimpiára a debreceni 50 m-es medencében készülő nyírbátori, vásárosnaményi és nyíregyházi csapatok is hozzájárultak edzéstávjukkal az összeredményhez, illetve hallgatók és oktatók a Debreceni Egyetemről, családok, egészségükért úszók, a Balaton átúszására készülők, s úszóedzők alkották a változatos résztvevői gárdát, akik közül többen az elmúlt években is szerepeltek már a listán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!