Sport

2014.02.12. 13:11

Ha a romboló visszatér...

Debrecen - A DVSC-TEVA középpályás sora kimagaslik az OTP Bank Ligából.

Debrecen - A DVSC-TEVA középpályás sora kimagaslik az OTP Bank Ligából.A Loki egyes csapatrészeinek őszi teljesítményét vizsgáló sorozatunkban ezúttal a középpályások következnek, ez a gárda gépezetének motorja, itt található a legtöbb kiemelkedő tudású labdarúgó.

Válogatott formában

Kezdésként essünk túl a peremembereken: a keret tagjai közül Spitzmüller István, Ferenczi János és Rezes László bajnoki meccsen nem sok szóhoz jutott, utóbbi ráadásul tavasszal már nem is fog, ugyanis a télen Nyíregyházára szerződött. A korábbi kedvenc, Czvitkovics a Puskás Akadémiához igazolt és a kisebbik Bouadla, Slimane is elhagyta a klubot, ő egyetlen NB I-es fellépést sem tudott kiharcolni magának az itt eltöltött másfél év alatt. Az „elefántcsontparti romboló”, Joel Damahou sem kapott még szerepet az OTP Bank Ligában, ugyanis a nyári felkészülési találkozókon kiváló produkciót nyújtó játékos az idény elején súlyos sérülést szenvedett a Strömsgodset elleni kinti EL-meccsen. A fél éve szerződtetett középpályás tavasszal térhet vissza, biztosak lehettünk benne, hogy nagy erősítést jelent majd a DVSC-nek.

A legkreatívabb brigád

Ha már a nyáron érkezetteknél tartunk: a Varga József helyére igazolt védekező középpályás, Zsidai László idehozatala telitalálat volt, az korábbi MTK-s futballista válogatott formában robotolta végig az őszt s máris a Loki-drukkerek nagy kedvencévé vált.

Bódi Ádámot is a tenyerén hordozzák a szurkolók, különösen ha „ihletett” teljesítményt vezet elő, amire többször is akadt példa ősszel, például a DVTK vagy a Fradi ellen, ám jellemző, hogy mindkét említett összecsapáson le kellett cserélni sérülés miatt. Ez aztán meghatározta az egész idényét, rakoncátlankodó bokája miatt Belekbe sem utazott el, ha tavaszra rendbe jön, ő nagy hasznára lehet a csapatnak. Ahogyan Selim Bouadla maradása is, a tavaly gólokat és gólpasszokat jegyző franciát Törökországba csábították, de szerencsére maradt Debrecenben.

A csapatrész esze Szakály Péter, aki az elmúlt félévben klasszis játékkal örvendeztette meg a piros-fehér híveket. A Loki kapitánya igazi vezérré nőtte ki magát, és az sem kétséges, jórészt neki köszönhető, hogy az NB I. legkreatívabb fedezetsora játszik hétről hétre a Nagyerdőn.

A fazonszabászokhoz télen csatlakozott a szlovén Rene Mihelic és amit eddig láthatott tőle a szakmai stáb, az mindenképpen biztató. Végül ne feledkezzünk meg a DVSC titkosfegyveréről, az örökifjú Dombi Tiborról sem! Ugye a Bombázó megérdemelné, hogy pályafutása vége felé, az új stadionban bajnoki címet ünnepelhessen az idén?

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!