Sport

2014.01.07. 09:38

Másodszor mérettettek meg

Debrecen - Országszerte második alkalommal találkoztak a Jövő Bajnokai úszóprogram kiválasztottjai a havi rendes felmérőn, a hónap első szombatján esedékes megmérettetésen.

Debrecen - Országszerte második alkalommal találkoztak a Jövő Bajnokai úszóprogram kiválasztottjai a havi rendes felmérőn, a hónap első szombatján esedékes megmérettetésen.

Az észak-alföldi régió 10-11 éves ifjoncai ezúttal is a régió központjában, Debrecenben öltöttek úszódresszt, hogy megmutathassák, mennyit fejlődtek az elmúlt időszakban.

Sántics Béla, programvezető:

„Ez volt a második felmérő, ami ugye elő van írva, minden hónap első hétvégéjén kell megrendeznünk. Nyilván a felmérő eredményességét nagyban befolyásolta, hogy a gyerekeknek az elmúlt egy-két hét pihenőidőszak volt. A mostani teljesítmény jó kiinduló pont lesz, de az előző fordulóétól elmaradt. Örvendetes, hogy nagyon magas volt a részvétel, csupán egyetlen hiányzónk volt. A felmérő után közös technikai edzést tartottam, amelyen a gyerekek nagy lelkesedéssel vettek részt. A felmérőre meghívtuk a régió mentorát, Hargitay Andrást, aki háromszoros vb-aranyérmes volt, annak idején betöltötte a szövetségi kapitányi tisztséget is és valóban világhíresség volt. Ő rengeteg tapasztalattal bír, így nagyon sok hasznos tanáccsal tudja ellátni a fiatalokat. A jövőben ezt a hagyományt is szeretnénk folytatni. Ezeknek a találkozóknak, felmérőknek nagy szerepük van, hiszen a fiatalok kisebb helyekről is jönnek hozzánk. Olyan városokból, ahol a létesítmények, esetleg a szakmai háttér sincs olyan szinten, mint nálunk. Szóval ezeken az alkalmakon lehet és kell egymástól tanulni.”

A szakemberek régiónkban 31 tehetséget választottak ki. Ha a fiatalok továbbra is kitartóan dolgoznak, akár ők is képviselhetik majd a magyar úszósportot a 2017-es budapesti junior világbajnokságon illetve a legjobbak a 2021-es, szintén hazai felnőtt Vb-n.

Az észak-alföldi régió ”A Jövő Bajnokai” program tehetségei:

Debreceni Sportcentrum – Sportiskola (11): Sándor Benedek, Arnóczki Zsófi, Csontos Réka, Molnár Viktória, Berghoffer Milán, Lukács Levente, Rádai Máté, Gál Kincső, Gyarmati Ditta, Silling Fanni, Tóth Tamara

Árpád SE (5):

Dancs Márton, Nagy Bálint, Papp Albert László, Andriychuk Alexandra, Suba Zsófia

Nyírsuli (4):

Garai Balázs, Kende Bence, Kende Zoltán, Hadházi Dóra

Herpály SE (3):

Nagy Dávid, Békési Eszter, Nagy Dóra

DUSE (3):

Szabó Rudolf, Munkácsi Menta, Ráthonyi Lili

Debreceni Aquasport (2):

Bodó Vivien, Szatmári Gréta

Széles Sándor ÚNM (2):

Hornyák Annamária, Hornyák Anasztázia

Mezőtúri SE (1):

Nagy Zoltán

Debreceni Sportcentrum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!