Sport

2014.01.14. 15:34

Drámai végjátékban kaptak ki a debreceni futsalosok

Debrecen - Hiába vitte a hátán a DEAC-ot a rutinos Berecz Zsolt, ez is kevésnek bizonyult a Haladás elleni sikerhez.

Debrecen - Hiába vitte a hátán a DEAC-ot a rutinos Berecz Zsolt, ez is kevésnek bizonyult a Haladás elleni sikerhez.

A cívisvárosi NB I-es férfi futsalcsapat számára is elkezdődött az új év, Darányi Antal tanítványai a Swietelsky-Haladás VSE-t fogadták a 15. fordulóban az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Fontos találkozó volt ez mindkét egylet számára, hiszen csupán három pontnyi különbség mutatkozott a mérkőzés előtt még a tabella nyolcadik helyén álló DEAC (15 pont) és a szombathelyiek között, így nem volt mindegy, növeli-e egységei számát a Darányi-alakulat, avagy beéri a Haladás.

Pörögtek

Gyorsan, az első percben vezetést szereztek a vendégek, ám a rá következő minutumban már 2–1-et mutatott az eredményjelző a Haladás javára. A félidő végéhez közeledve már 4–1-es előnyben voltak a Vas megyeiek, ám ekkor jött Berecz Zsolt, és felhozta egy gólra az övéit, 4–3-nál zárult az első játékrész.

A fordulás után gyorsan egyenlített a DEAC, de nem sokkal később ismét a Szombathelynél volt az előny. Ezt nem hagyhatta annyiban Berecz, aki a 32. percben meglőtte ötödik gólját is. Sokáig úgy tűnt, marad az egál, azonban az összecsapás legvégén begyötört még egy gólt Vidák, és kialakította a 6–5-ös vendég sikert.

Az utolsó percben tehát a Swietelsky nyerte meg a derbit, bezsebelte a három pontot, ami azt jelentette, hogy több győzelmének hála nem hogy beérte, meg is előzte a pontvadászatban a DEAC-ot.

HBN


DEAC Futsal Club–Swietelsky-Haladás VSE 5–6 (3–4)

Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Viczián Mátyás.

DEAC: Szalánczi Z. – Kiss A., Berecz Zs., Nagy I., Varga D. Csere: Végső Zs., Fábri D., Mizsák R., Batári G., Tar G. Vezetőedző: Darányi Antal.

Haladás: Németh K. – Halmos M., Bánfalvi B., Borsi G., Vidák B. Csere: Kajáry D., Horváth P., Hajmási M., Schimmer Z., Németh P., Dorogi Sz., Czeglédi B. Vezetőedző: Pálmay Tamás.

Gól: Berecz Zs. (2., 16., 17., 22., 32.), illetve Bánfalvi B. (1., 2., 14.), Vidák B. (15., 40.), Németh P. (29.).

Sárga lap: Nagy I. 21.), illetve Bánfalvi B. (6.), Halmos M. (40.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!