Sport

2013.11.27. 17:54

Kis bozsikosok új pályája

Hajdúböszörmény - Hajdúböszörményben az első, a református óvodák között a második ovi-foci pályát adták át.

Hajdúböszörmény - Hajdúböszörményben az első, a református óvodák között a második ovi-foci pályát adták át.A Kálvin téri Református Egyházközség fenntartásában működő Jó Pásztor Református Óvodában már három éve tanulnak futballozni a gyermekek a Bozsik-program keretében; ahhoz, hogy elindítsák az ovi-foci programot, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány pályázatán indultak, a támogatásból és mintegy 2,8 millió forintos forintos önerőből építették meg a 6-szor 12 méteres műfüves minipályát, amit szerdán átadtak. Az alapítvány motorja, Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat egykori tagja ugyan nem tudott eljönni az eseményre, de dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke meghatottan köszöntötte a helyieket. Református és futballszerető ő is - mondta -, és úgy véli, jó, ha egy ovi sportágspecifikus, ezáltal professzionális.

Tönkő Levente, a Kálvin téri gyülekezet lelkipásztora ősi református szokás szerint a lelki egészségről szólt. Az ép testben ép lélek - gondolatot megfordította, hiszen lelkünk folyamataira nem lehet pusztán kémiai választ adni - mondta -, "mindenben olyan jó dolgod legyen és olyan egész légy, mint amilyen dolga lelkednek van" - idézte János bibliai szavait. Gyüre Anikó óvodavezető a köszönetek mellett a kezdetekről beszélt, 2011-ről, amikor az óvoda összefogott az MLSZ-szel, hogy megvalósítsák a Bozsik-programot.

A Péter Zoltán megyei főépítész segítségével "elhelyezett" minipálya egyébként magyar termék nagydíjas, és innováció-nívódíjas. Országosan 79 óvodában élvezhetik a kicsik a hazai pálya előnyeit, és jövőre még 61 pályát szeretnének átadni.

HBN-BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!