Sport

2013.11.19. 16:07

DTKKSE, ahol nem a versenyeredmények a legfontosabbak

Debrecen - Az új egyesületnél mindenki annyit teljesít, amennyi az adott időben tőle telik.

Debrecen - Az új egyesületnél mindenki annyit teljesít, amennyi az adott időben tőle telik.

Nemrégiben újabb sportegyesülettel bővül a debreceni paletta, tudtuk meg sensei Badacsonyi Attilától, aki ez év szeptemberében megalakította a Debreceni Tradicionális Kyokushin Karate Sportegyesületet (DTKKSE). – Gyerekeket, és felnőtteket is oktatunk, jelenleg negyvenen járnak hozzánk, a legfiatalabb növendékünk hat éves, a legidősebb pedig hatvan. Fő célunk a kyokushin karate terjesztése, de nálunk nem elsősorban a versenyeztetés a fontos, persze megmérettetésre is szükség van, de sokkal inkább az a lényeges, hogy jó hangulatú, de kemény tréningeket tartsunk, ahol mindenki annyit teljesít, ami az adott időben tőle telik, nem feltétlenül muszáj versenyre járnia, ha nem akar. Külön öröm számomra, hogy nálunk az anyukák és apukák együtt edzenek a gyerekeikkel – mesélte sensei Badacsonyi, aki 3. dan övfokozattal rendelkezik, és tíz éve foglalkozik oktatással. – A foglalkozások zömét én tartom, illetve van egy barna öves tanítványom, senpai China Péter, ő szokott nekem besegíteni, valamint a gyerekeknél senpai Marosi Barbara.

A tréningek

A fekete öves mestertől azt is megtudtuk, hogy egyesületükbe folyamatos a tagfelvétel. Két csoportban tartanak edzéseket, hattól tíz éves korig az úgynevezett speciális gyerek csoportba lehet jelentkezni, tíz év felett pedig egyben vannak a tréningek Debrecenben, a Vágóhíd utca alatt található Chili Fitness területén. A kisebbeknek kedden és csütörtökön 16.30-tól 17.30-ig vannak foglalkozások, a nagyobbaknak hétfőn 17 órától 18.30-ig, kedden, csütörtökön, valamint pénteken 17.30-tól 19 óráig tartanak edzést. – Magánoktatást is vállalok, egyszerre egy, maximum két főnek, aminek az az előnye, hogy időben alkalmazkodom a jelentkezőkhöz, illetve személyre szabottan tudok foglalkozni az adott emberekkel – mondta sensei Badacsonyi, aki azt is elárulta, hogy a közelmúltban négy „neveltje” is részt vett az Európa-bajnokságon, a karatékák nagyon szépen helytálltak, ketten a legjobb nyolc között végeztek. – December 8-án lesz a Mikulás Kupa Győrben, most arra készülünk, illetve tervezünk egy téli edzőtábort Budapesten – avatott be a tervekbe a mester.

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!