Sport

2013.10.14. 14:04

Kurtán-furcsán ért véget

Debrecen - Az 58. percben Solymosi Péter lefújta a DVSC–Ungvár felkészülési mérkőzést.

Debrecen - Az 58. percben Solymosi Péter lefújta a DVSC–Ungvár felkészülési mérkőzést.

Edzőmeccset vívott egymással a DVSC-TEVA és az ukrajnai Ungvár gárdája szombaton a pallagi edzőcentrumban, azonban a találkozó ezúttal nem kilencven, csupán 58 percig tartott.

Nagy iramban kezdtek a felek, a előbb a Loki veszélyeztetett többet, majd felzárkóztak az ungváriak és egy büntetőből megszerezték a vezetést.

A szünet után egyre paprikásabb lett a hangulat, főként a vendégek jóvoltából, majd elérkezett az 58. perc: az ukrán Jezerszkij a földön maradt, amit hevesen jeleztek a vendégek, ennek következtében a debreceniek kirúgták a labdát, hogy ápolni lehessen a futballistát.

Parázs hangulatban

– Sok közünk nem volt a meccs lefújásához – nyilatkozta a Naplónak Spitzmüller István, a Debrecen középpályása. – Hiába rúgtuk ki a labdát, az ellenfél csapatkapitánya elkezdett kiabálni, angolul anyázott, mire a játékvezető kiállította a srácot. Amikor villant a piros, Jezerszkij „válaszul” a bíró arcába nyúlt, ezt követően vetett véget a mérkőzésnek a sípmester – idézte fel a történteket a cívisvárosi labdarúgó.

Spitzmüller elmondta, az ukránokkal rendre parázs meccseket játszanak, a vendégek meglehetősen durva harcmodora miatt.

– Abszolút nem indokolta semmi, hogy így viselkedjen a játékos, egyáltalán nem vezette rosszul az összecsapást a játékvezető. Korábban volt már rá alkalom, hogy félbe kellett szakítani a meccset a bírónak, amelyen én is játszottam, de hogy idő előtt véget is érjen a mérkőzés, olyat most éltem át először – mondta Spitzmüller.

Természetesen szerettük volna Solymosi Péter is megszólaltatni az ügy kapcsán, ám ő a szabályok értelmében nem nyilatkozhat az esetről.

HBN


Tettlegességnél lefújhatja

Ritkán fordul elő, hogy egy felkészülési mérkőzésen olyan indulatok forrnak, aminek következtében a játékvezetőnek el kell rendelnie a játék beszüntetését. Solymosi Péter ezúttal úgy látta jónak, hogy az 58. percben véget vet a meccsnek, ugyanis az ukrán futballista tettleg bántalmazta. Az idevonatkozó szabályok értelmében ha a játékvezetőt illetve valamelyik kollégáját megütik vagy ellökik, beszüntetheti a találkozót. Esetünkben is ezzel élt a játékvezető – más kérdés, hogy milyen felkészülésbe illik bele a labdarúgó viselkedése...


19 órája | A játékvezető, Solymosi Péter úgy döntött, ebből elég. Az ukrán első osztályban szereplő Ungvár együttese volt a Loki vendége Pallagon, a szombat délután megrendezett edzőmérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!