Sport

2013.09.19. 15:18

A helyén kezelik az első helyet a lokisták

Debrecen - Az Egerben győztes lányok nem tudtak maradéktalanul örülni annak, hogy átvették a vezetést a tabellán.

Debrecen - Az Egerben győztes lányok nem tudtak maradéktalanul örülni annak, hogy átvették a vezetést a tabellán.

A női élvonalbeli kézilabda-bajnokság hétközi fordulójában a DVSC-TVP, ha nem is simán, de végül „bedarálta” az újonc egri csapatot. A hevesi meccsen elért 31–26-os siker, illetve a Dunaújváros nem várt sikere a Ferencváros ellen azt eredményezte, hogy a Loki átvette a vezetést a tabellán. Milyen érzés listavezetőnek lenni? - tette fel a kérdést a Napló Slakta Petrának, a Loki jobbszélsőjének.

Öröm és üröm

– Nagyon jó, még akkor is, ha ideig-óráig tart ez az állapot, azaz a helyén kezeljük a dolgot. A tavalyi szereplés után szerintem senki sem gondolt arra, hogy idén négyből négy meccset nyerünk, s ezzel mi vezetjük majd a pontvadászatot – fogalmazott a játékos, majd kitért arra, hogy a pillanatnyi hatalmas öröm után „kidurrant a rózsaszín lufi” – A Ferencváros veresége, s az ezzel járó előzésünk jót tett a lelkünknek, viszont a bajnokság végén nem ez számít, hanem az, hogy a nagy riválisnak tartott Dunaújváros a bravúros győzelméért két ponttal gazdagodott. Ettől függetlenül önbizalommal telve várjuk a folytatást! A DVSC meneteléséből, illetve az Eger elleni diadalból is jócskán kivette a részét Slakta Petra, aki kiváló formának örvend ebben a szezonban.

– Remélem, ez is kitart jó sokáig, ahogy a veretlenségünk! A Békéscsaba ellen jól ment a játék, a következő két meccsen nem jutott el annyi labda hozzám, viszont az Eger ellen újra sok lehetőségem adódott, amit sikerült kihasználnom – mondta Slakta, aki a hevesi meccsen hétszer köszönt be az ellenfél kapusának.

– Tudtuk, nem lesz olyan könnyű dolgunk az Eger ellen, mint a nyári felkészülés során, ráadásul elég sokat hibáztunk a bajnokin, még annak ellenére is, hogy a végén öttel nyertünk. De úgy vélem, jobb, hogy ezek a hibák most jöttek elő, mint mondjuk a vasárnapi, nagyon fontos Érd elleni hazai derbin.

Különbségek

Az idei remek szereplést elnézve joggal merül fel a kérdés a szurkolókban, hogy mi változott a csapat háza táján az elmúlt idényhez képest?

– Az biztos, hogy az újonnan érkező játékosok és az edző hoztak egy új színt, de a lényegi különbségre nem tudom a választ. Az viszont tény, hogy amíg most gyengébb játékkal is tudunk mérkőzést nyerni, addig tavaly olykor a jó teljesítmény is kevés volt egy-egy sikerhez – reflektált a felvetésre a szélső.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!