Sport

2013.09.09. 14:04

A csapat sikere volt

Budapest, Debrecen - Barna Éva is belelendült, öt góllal vette ki a részét az MTK elleni, idegenbeli diadalból.

Budapest, Debrecen - Barna Éva is belelendült, öt góllal vette ki a részét az MTK elleni, idegenbeli diadalból.

Jól kezdte az élvonalbeli bajnokságot a DVSC-TVP, a debreceni hölgykoszorú a Békéscsaba legyőzése után idegenben, a fővárosban is begyűjtötte a győzelemért járó pontokat. Az MTK-Budapest SE néven szereplő hazaiak végig partiban voltak a hajdúságiakkal, akik végül 26–24-re diadalmaskodtak. A meccs egyik legjobbja a debreceniek új szerzeménye, Barna Éva volt, aki készséggel értékelte a meccset a Napló olvasói számára.

A védekezés rendben volt

– Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk Budapesten, így nem ért bennünket meglepetésként a végig szoros, küzdelmes meccs. Bevallom őszintén, beleestünk mi is abba a hibába, amelybe mások is: gyengébbnek vélt csapat ellen nehezebben pörögtünk fel a kellő fordulatszámra. De el kell ismerni azt is, hogy az MTK egy kifejezetten jó gárda, biztos vagyok benne, hogy sok csapat dolgát megnehezítik hazai pályán. A Lokit górcső alá véve elmondható, a védekezésünk elfogadható volt, ám támadásban sokkal többet kellett volna nyújtanunk. A folytatásban nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az átlövésekre. Ezen a találkozón nem az egyéni jó teljesítmények, hanem a csapatjáték hozta el a sikert, ami szerintem nagyon fontos a jövőt illetően is – fogalmazott az irányító-átlövő.

Sérülten is

Nem titok, Barna a meccs előtti héten sérüléssel bajlódott, ennek ellenére meg sem fordult a fejében, hogy kihagyja a szombati meccset.

– Egy rossz mozdulatot követően kiújult a régi bokasérülésem, de szerencsére nem volt súlyos a helyzet, fel sem merült bennem, hogy kihagyjam a mérkőzést. Külön öröm számomra, hogy a góllövésből is ki tudtam venni a részem, remélem, folytatódik a gólgyártás – mondta nevetve Barna. A Kiskunhalasról érkezett kézis kiemelte, a Békéscsaba elleni meccsen fantasztikus volt a debreceni szurkolótábor, pályafutása során eddig egyszer élt át hasonló hangulatú meccset, s az is nagy erőt adott a csapatnak, hogy idegenbe is elkísérték őket a drukkerek.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!