Sport

2013.08.02. 10:15

Új másodedző a DVSE-nél

Debrecen - Debrecenben folytatja a munkát a Szentes volt vezetőedzője, Lukács Dénes.

Debrecen - Debrecenben folytatja a munkát a Szentes volt vezetőedzője, Lukács Dénes.

Új utánpótlás-nevelésért felelős szakmai igazgató, Lukács Dénes irányításával kezdte meg július 15-én a felkészülést a Debreceni Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület szakmai stábja, valamint fiataljai.

A negyven esztendős Lukács Dénes edzőként korábban Szolnokon, valamint az egyiptomi Gezira együttesében dolgozott, az elmúlt két esztendőben pedig a Szentes férfi vízilabdacsapatának vezetőedzőjeként tevékenykedett – írja a dvse.hu, ahol arról is beszámolnak, hogy a szolnoki származású szakember a jövőben a Fiú Ifjúsági Országos csapatot irányítja majd, az utánpótlás szakmai igazgatóként betöltött feladatai mellett pedig a Debrecen vízilabdacsapatának másodedzője lesz Varga Tamás mellett.

Fontos feladatkör

– Szolnokon öt, Kairóban kettő, Szentesen pedig ugyancsak két évet töltöttem edzőként, így érkeztem Debrecenbe. Az elmúlt két, Kurca-parti esztendő szép volt, jó volt, azon a szinten pedig, amelyen minimális költségvetéssel lehet versenyezni, sikeres, hiszen bejutottunk mind a magyar bajnokságban, mind a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé, vagyis a célkitűzések teljesültek. Márciusban azonban úgy döntöttem, befejezem, új célokra, új motivációra, új perspektívákra volt ugyanis szükségem. Varga Tamással, a debreceni klub elnökével együtt nőttünk fel, és együtt játszottunk, így szoros a kapcsolatunk. A tavasz folyamán többször beszélgettünk, majd egyszer felmerült annak a lehetősége, hogy elvállalnám-e ezt a pozíciót, ami részben új csak számomra, hiszen Egyiptomban már láttam el hasonló feladatokat.

Azonban az mindenképpen új, hogy Magyarországon egy, remélhetőleg a jövőben nagy klubnál ennyire fontos pozíciót töltsek be. Emellett egy magyar élcsapat másodedzőjeként, segítőjeként fogok dolgozni – érdekes és nagy kihívás volt számomra, melyet átgondoltam, és elfogadtam! – olvasható a DVSE hivatalos honlapjának adott interjúban Lukács nyilatkozata.

Ismerkedik a gyerekekkel

– Az elsődleges feladatom az lesz, hogy a debreceni utánpótlást a lehető legjobb tudásom szerint felépítsem középtávon – három-négy esztendő alatt – egy olyan szintre, hogy a DVSE a Fiú Országos Utánpótlás Bajnokság felsőházában egy stabil, magabiztos szereplővé váljon. Közeli célunk szeptember végén esedékes, akkor játsszuk ugyanis a felsőházért folyó kvalifikációs mérkőzéseket az MTK és a Kaposvár alakulatával idegenben, valamint a Szolnok csapatával hazai környezetben. Ezeken a mérkőzéseken három korcsoportban – gyermek, serdülő és ifi – mérettetünk meg, és a három korcsoport együttes eredménye fogja meghatározni azt, hogy ezen négy csapat közül, az összesített eredmények rangsorolása alapján bekerülünk-e az első kettőbe. Amennyiben a kilenc mérkőzésen összeszedünk annyi pontot, amely alapján a rangsor első két helyezettje tudunk lenni, úgy a felsőházban folytathatjuk. Ami az esélyeket illeti, úgy gondolom, reális esélye a Szolnoknak és a Debrecennek van – számolt be a dvse.hu-nak a klub új utánpótlás szakmai igazgatója, aki a gyerekekről is szólt pár szót.

– Az elmúlt két hét során megpróbáltam a lehető legtöbb információt begyűjteni a fiatalokról, gyakorlatilag beköltöztem az uszodába. Nagyon sok mindenkit, nagyon sok gyereket láttam, látok, ismerek, és talán a képességeket is be tudom már határolni. Vannak sajnos olyan fiatalok is még, akikről csak hallomásból értesültem, ami talán annak is köszönhető, hogy eddig nem volt olyan koncepció az utánpótlás-nevelésben, és olyan struktúra felépítve, ahol a szülőkkel együttműködve a klub ki tudta volna alakítani a nyári programot és menetrendet, mint ahogyan egy olyan egyesületnél, amit mi el szeretnénk érni – vélekedett a szakember.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!