Sport

2013.06.13. 13:36

Új parketten pattoghat a labda

Debrecen - A csarnok a felújításnak köszönhetően magasabb szintű szolgáltatást nyújt a jövőben.

Debrecen - A csarnok a felújításnak köszönhetően magasabb szintű szolgáltatást nyújt a jövőben.Mintegy egy hónapos munkafolyamat eredményeként megújult az Oláh Gábor Utcai Sportcsarnok teljes játéktere – az új fényben pompázó csarnokot bemutató mérkőzésekkel egybekötött sajtótájékoztatón adták át csütörtökön. A szakemberek kicserélték a főként kézi-, kosár- és tollaslabdaedzéseknek és mérkőzéseknek, valamint nemzetközi edzőtáboroknak, versenyeknek otthont adó létesítmény elhasználódott parkettáját.

Az ünnepélyes pályaavató során Makray Balázs, a Debreceni Sportcentrum stratégiai igazgatója elmondta, a beruházás összértéke nettó 22,5 millió forint, melyet az üzemeltető Debreceni Sportcentrum Kft. TAO pályázaton elnyert összegekből (hetven százalék) valamint saját forrásokból (harminc százalék) fedezett. – A csarnok még 1977-ben épült, vagyis 36 éve, ráfért már a felújítás. A kivitelező minőségi munkájának hála a létesítmény magasabb szintű szolgáltatást nyújt a jövőben a benne játszó hazai és külföldi csapatok tagjai, valamint a nemzetközi viadalok, a kulturális és társadalmi események résztvevői számára egyaránt – tudtuk meg Makraytól.

Erőelnyerő aljzat

Pajna Zoltán, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere arra buzdította a gyerekeket, alaposan használják ki a játékteret. – A cívisvárost hosszú évek óta nagy sportélet jellemzi, melyben az utánpótlás-nevelés hangsúlyozottan fontos. A pálya immár egészségügyi síkon is megfelelő, hiszen a munkálatok során erőelnyerő aljzatot, illetve felület-elasztikus sportparkettát fektettek le. Ezt a parkettarendszert olyan sportcsarnokok számára fejlesztették ki, amelyekben elsősorban labdás csapatsport-mérkőzéseket rendeznek, de tánc céljára is ajánlják. Az erőelnyelő aljzat legfőbb előnye az, hogy jelentősen csökkenti a sportoló ízületeinek és porcainak terhelését. Bízunk benne, jó meccseket játszhatnak majd itt a sportolók – fogalmazott Pajna.

Az avató ünnepség végén a Debreceni Sportiskola kézilabdázója, Rácz Gréta és kosarasa, Göttlinger Anna társaságában vágta át a nemzeti színű szalagot Pajna Zoltán és Makray Balázs, majd a kosarasok és kézisek bemutató mérkőzéseken próbálták ki a csarnokot.

A sportolók június 17-től vehetik ismét birtokba az immár teljesen megújult, impozáns játékteret.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!