Sport

2013.06.17. 13:12

Az AC Milan járt Debrecenben

A szervezők úgy tervezik, jövőre is megrendezik az Olasz-Magyar Barátság futballtornát.

A szervezők úgy tervezik, jövőre is megrendezik az Olasz-Magyar Barátság futballtornát.

Labdarúgás. Az elmúlt héten került sor a pallagi edzőcentrumban az I. Olasz-Magyar Barátság utánpótlás futballtornára, ahol nyolc csapat tizenkét éves játékosai kergették a labdát két napon át. Kérésünkre Hegedüs Gábor, a torna főszervezője idézte fel a történteket.

– Az AC Milan U12 csapata Debrecen vendége volt az elmúlt napokban. A milánóiak korosztályos csapatait nem könnyű manapság meghívni, ugyanis programjaik évekkel előbb elkészülnek, annyi meghívást kapnak szerte a világból. Hogy a cívisvárosiak elmondhassák, hogy már itt is járt a világhírű olasz egyesület utánpótlása, komoly előkészületek kellettek, megfelelő létesítményi háttérrel.

A 2013-as Olasz-Magyar Kulturális év programjai a milánóiakat is meggyőzték, hogy segítsék az évről-évre erősödő együttműködést Olaszország és Magyarország között. A torna megszervezésében segítséget nyújtott az Olasz Kultúrintézet, az Olasz Nagykövetség és több, magyarországi olasz cég is bekapcsolódott a megvalósításba. Úgy vélem, Debrecen méltó helyszíne volt e rendezvénynek – nyilatkozta Hegedüs Gábor.

Olasz módszerek

Kevesen mondhatják el ma magukról Magyarországon, hogy egy AC Milan ellen játszottak – bármilyen szinten is. A tornán nyolc csapat vett részt, a mérkőzésekre sokan voltak kíváncsiak a két nap alatt. – Az AC Milan mellett a kitűnő utánpótlás nevelő Padova, Erdélyből a CFR Cluj, a Vajdaságból a Vojvodina érkezett, valamint hazánkat a Puskás Ferenc LA /Videoton, az UTE, a Vasas Kubala Akadémia és a Debrecen LA képviselte. Az olaszok kiemelkedtek a mezőnyből és igen nagy sikerük volt. Mindkét csapat veretlenül jutott a döntőbe, s ott a milánói piros-feketék nagy csatában nyertek, a Debrecen az 5. helyen végzett.

Hegedüs Gábor hozzátette, a programhoz nemzetközi edzői konferencia is kapcsolódott, ahol az olaszok ismertették képzési módszereiket a több mint félszáz hallgatóság előtt. Az I. Olasz-Magyar Barátság Torna tehát nagy sikerrel zárult, a szervezők szeretnék jövőre is megrendezni a viadalt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!