Sport

2013.04.26. 14:15

Labdarúgó NB I - Hétfőig költöznie kell az Egri FC-nek

Budapest, 2013. április 26., péntek (MTI) - Hétfő délig el kell hagyniuk a stadiont a labdarúgó OTP Bank Ligában sereghajtó Egri FC munkatársainak, a csődközeli helyzetben lévő klub élvonalbeli szereplése ezzel kérdésessé vált.

Budapest, 2013. április 26., péntek (MTI) - Hétfő délig el kell hagyniuk a stadiont a labdarúgó OTP Bank Ligában sereghajtó Egri FC munkatársainak, a csődközeli helyzetben lévő klub élvonalbeli szereplése ezzel kérdésessé vált.

Kocsis Zoltán, az Egri FC Kft. kisebbségi tulajdonosa pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az egri stadion üzemeltetéséért felelős önkormányzat döntése értelmében az említett időpontig ki kell költözniük az öltözőkből, illetve az irodákból is. Az önkormányzat csak az utánpótlás számára biztosítja ingyenesen a felsővárosi létesítményt.

"Sajnos nagyon nehéz helyzetben vagyunk, John Marshall többségi tulajdonos múlt szerdán egyértelművé tette számomra, hogy nem tudja és nem is kívánja támogatni az Egert. El kívánja adni a tulajdonrészét" - nyilatkozta Kocsis Zoltán, aki hozzátette: a klub a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ) fordult segítségért annak érdekében, hogy a csapat le tudja játszani hátralevő mérkőzéseit. Kocsis elismerte, egyértelműen helytelen döntést hoztak, amikor a másodosztályú bajnokság megnyerése után ilyen létesítménnyel belevágtak az NB I-be. Az MLSZ már akkor jelezte, hogy villanyvilágítás nélkül nem adja meg a licencet a hazai meccsekre. Az Eger emiatt nem játszhatott saját otthonában, így Debrecenben, Miskolcon, Budapesten a Vasas otthonában, illetve Vácon fogadta aktuális ellenfeleit.

"Elestünk a reklámbevételektől. Innen generálódtak a problémáink. Sajnos nagy hibát követtem el, amikor Jámbor János főtámogató helyett John Marshallal egyeztem meg a folytatásról. A decemberben még biztos lábakon álló klubból a mai napra egy tartozásokkal teli vállalkozás lett" - mondta Kocsis a kialakult helyzetről.

A csapat önkormányzati támogatással útra kelt Kecskemétre, hogy az OTP Bank Liga 25. fordulójában pénteken 17 órától pályára lépjen.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!