Sport

2013.04.19. 14:38

Her(r)kulesként kell küzdeniük

Debrecen, Budapest - A debreceni kézis lányok nem adták fel, Budapestre is a két pontért utaznak el.

Debrecen, Budapest - A debreceni kézis lányok nem adták fel, Budapestre is a két pontért utaznak el.Az utolsó helyezett BSE otthonába látogat az alsóházi rájátszás harmadik fordulójában az NB I-es tagságának megtartásáért küzdő DVSC-Fórum csapata szombaton 16 órától. A Loki a play off sorozat első és második körében is alulmaradt, először a Békéscsabától kapott ki 31–30-ra, majd pedig a Siófoktól 29–26-ra – ha újfent elmarad a siker, akkor visszacsúsznak a pontvadászat utolsó helyére. A cívisvárosi hölgyek mindkét összecsapáson jól küzdöttek, ám egy-egy rövidzárlat megpecsételte sorsukat. A DVSC hetek óta kiváló formában játszó jobbátlövője, Herr Anita szerint azt kellene elérniük, hogy az elejétől a végéig koncentrálni tudjanak.

Bizonyítanának

– Egész héten százszázalékos erőbedobással készültünk a fővárosiak ellen, a videózás során alaposan kielemeztük a játékukat, így tudjuk, mire kell majd figyelnünk. Minden tőlünk telhetőt el fogunk követni a győzelemért járó két pont megszerzéséért, a csapat nem adta fel, meggyőződésem, hogy képesek vagyunk nyerni! A Siófok ellen vezettünk, aztán a második félidőben sokat hibáztunk, így elment az a meccs, most azt kell elérnünk, hogy végig koncentráltak tudjunk maradni, nem fér bele egy-két rövidzárlat – osztotta meg a Naplóval Herr Anita, aki saját teljesítményéről is ejtett pár szót.

– Egy játékos sosem lehet elégedett magával, én is úgy érzem, van még bennem, de a BSE ellen is szeretném legalább azt a gólátlagot hozni, amit a mögöttünk lévő mérkőzéseken – mondta a Loki egyik vezéralakja.

A piros-fehéreknek jól ment a játék a 2012/13-as bajnokságban a Budapest SE ellen, szeptemberben 30–29-re tudtak győzni, míg januárban 24–24-es döntetlennel zárult a két együttes összecsapása.

– Minimum az év elején nyújtott teljesítményünket hoznunk kell ezúttal is, mert mindenképp be akarjuk bizonyítani, jobbak vagyunk a BSE-nél. Kazai Anitán kívül szerencsére mindenki egészséges, a hangulat is egész jó a csapaton belül, nagy reményekkel és elszántan várjuk a szombati találkozót – tudtuk meg a kézilabdázótól, akitől arról is érdeklődtünk, milyen érzés úgy játszani hétről-hétre, hogy tudják, kieshetnek az első osztályból.

– Hét közben, mikor a meccsekre készülünk, természetesen eszébe jut az embernek, hogy veszélyben forog a tagságunk, de a derbi közben ezt ki kell zárni, és teljes erőbedobással a játékra koncentrálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!