Sport

2013.04.11. 15:48

Egyedüliként a „vadkeletről”

Hajdúnánás - Molnár András, az NB I/B-s Hajdúnánás szakvezetője európai mesteredző lett.

Hajdúnánás - Molnár András, az NB I/B-s Hajdúnánás szakvezetője európai mesteredző lett.Némileg meglepetésként hathatott a hír a sportkedvelők számára, hogy mindössze egyetlen Hajdúságban dolgozó tréner volt, aki elvégezte a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) Nemzetközi Edzőképző Központja által szervezett európai mesteredző-képzést. A közelmúltban megrendezett ünnepélyes diplomaosztón 21 szakember vehette át az EHF-mesteredzői diplomát, köztük Molnár András, a Hajdúnánás Termál SC NB I/B-s női csapatának mestere.

Hasznos volt

– Azt hiszem, akár büszke is lehetek rá, hogy a „vadkeletről” egyedül én vettem részt ezen a képzésen, ahová csak szakedzői képesítéssel rendelkező trénerek jelentkezhettek – mondta mosolyogva a Naplónak Molnár András. – Az embernek mindig képeznie kell magát, kötelező a fejlődés, ezért vállalkoztam erre az egyéves képzésre. Megmondom őszintén, tapasztaltam újszerű dolgokat, ám akadtak olyan területek, ahol hiányérzetem támadt. Kicsit „tapogatózó” volt a kurzus, de ezen nem szabad meglepődni, hiszen először szerveztek ilyet Európában. Összességében hasznosnak ítélem a képzést, ugyanis a legnevesebb kollégáktól tanulhattunk, így például Mocsai Lajos, Kovács Péter, vagy éppen az EHF-et képviselő Wolfgang Pollany tartott előadást.

Csak a Nánás?

Az NB I/B. Keleti csoportjában vitézkedő hajdúnánási csapat szakvezetője elárulta, karrierje szempontjából nem a pénz a legfontosabb szempont a számára, hanem a kihívás az, ami érdekli.

– Kevés olyan magyar szakember van, aki az ovis gyermekektől az NB I/B-ig valamennyi lépcsőfokot megjárta. Való igaz, az utóbbi években a második vonalnak számító bajnokságban szereplő Nánást irányítom, de tudom, megbirkóznék az élvonallal is. Szerencsére nem úgy vagyok elkönyvelve, mint csakis női gárdák trénere, s ez azért sokat jelent. Korábban lett volna lehetőségem az NB I-ben dolgozni, ám nem „megélhetési” edző vagyok, szeretem a kihívásokat, ezért maradtam Hajdúnánáson. Nagyon jó érzés olyan játékosokat pályára küldeni a felnőtt bajnokságban, akik évekkel ezelőtt nálam kezdtek el kézilabdázni. Szívügyem a kézilabda, s arra törekszem, hogy mindig a lehető legmagasabb végzettségem legyen, hátha szükség lesz rá... – fogalmazott Molnár András, aki nemcsak edzőként, hanem klubvezetőként is küzd a nánási kézis sikerekért.

HBN-BN


Molnár András

Született: 1972. 04. 27., Debrecen

Csapatai játékosként: Debreceni Sportiskola, D. Dózsa, Nyírbátor, Bőcs

Csapatai edzőként: Máriapócs (női), Nyírbátor (női), Nyírbátor (férfi), Bőcs (női), Bőcs (férfi), Hajdúnánás (férfi), Hajdúnánás (női)


A frissen végzett magyat EHF-mesteredzők

Bakó Botond, Farkas Attila, Gódor Mihály, Golovin Vlagyimir, Gulyás István, Györfi János, Juhász István, Konkoly Csaba, Marczinka Zoltán, Mátéfi Eszter, Mihály Attila, Molnár András, Nagy Károly, Neukum Tamás, dr. Ökrös Csaba, Papp György, Rapatyi Tamás, Róth Kálmán, Sótonyi László, Szabóné Balog Judit, Varga József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!