Sport

2013.04.10. 15:58

Debreceni tanár az év testnevelője

Debrecen - A kitüntetett Lakatos István munkája, tevékenysége az iskolai testnevelésről és a torna iránti elkötelezettségről szól.

Debrecen - A kitüntetett Lakatos István munkája, tevékenysége az iskolai testnevelésről és a torna iránti elkötelezettségről szól.A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete (MTTOE) a közelmúltban, Budapesten tartotta közgyűlését a Testnevelési Főiskola épületében. A rendezvényen az MTTOE 35 országos tagszervezetének vezetői, képviselői vettek részt, a Hajdú-Bihar Megyei Szervezetet az elnök Kövérné Fejes Anikó, illetve Ladányi Zoltán és Lakatos István tagok képviselték.

A telt házas, csaknem 160 fős rendezvényen a tisztújítás mellett kulturális műsor, beszámolók és felszólalások hangzottak el, valamint díjak, elismerések átadására került sor. A debreceni testnevelő, Lakatos István nyerte el MTTOE és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által adományozott Az év testnevelője kitüntető címet.

A díjazott a Debrecen Vénkerti Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Iskola tanára, illetve munkaközösségi vezető, akinek munkája, tevékenysége az iskolai testnevelésről, a torna iránti elkötelezettségről szól. Lakatos István a Vénkerti DSE és a Hajdú-Bihar megyei Tornaszövetség elnöke, a Városi Diáksport Bizottság Intézőbizottságának és a Megyei Diáksport Szövetség elnökségi tagja, a MTTOE Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének alelnöke, a DMTE torna szakosztályának edzője. Tanítványai az ifjúsági válogatott keret tagjai voltak, akik több nemzetközi versenyen indultak, ifjúsági I. osztályú csapata az országos bajnokságokon az évente megrendezendő országos kupákon és az országos diákolimpián számos dobogós helyezést ért el.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!