Sport

2013.04.12. 15:22

A végére egy könnyebb meccs?

Debrecen - Macsi Patrik úgy véli, a vízben kell bebizonyítaniuk, hogy jobbak, mint az Eger.

Debrecen - Macsi Patrik úgy véli, a vízben kell bebizonyítaniuk, hogy jobbak, mint az Eger.Utolsó fordulójához érkezett a Vodafone férfi vízilabda OB I. alapszakasza. A 26., zárókörben a jelenleg a tabella 10. helyén álló EKF-EgerFood-Imola otthonába látogat a DVSE. A debrecenieknek szinte tét nélküli az összecsapás, hiszen az ötödik helyük már biztos, ami miatt viszont mégsem mindegy a derbi végkimenetele, az Alex Giorgetti gólkirályi címe. Az olimpiai ezüstérmes, olasz világbajnok pólós 61 találattal vezeti a góllövőlistát, mögötte a szegedi dr. Molnár Tamás (59) a második helyen áll, így nem mindegy, milyen eredményt ér el a DVSE az Eger ellen.

A két együttes januárban is találkozott már, akkor hazai környezetben a debreceniek nyertek 13–6-ra. Arról, hogy vajon ezúttal is simán behúzza-e Varga Tamás alakulata a meccset, a debreceniek saját nevelésű ifjú tehetségét, Macsi Patrikot kérdeztük.

– Szeretnénk jól szerepelni a zárófordulón, odatesszük majd magunkat a győzelem érdekében. Papíron jobbak vagyunk, de ezt be is kell bizonyítani. Örülök, hogy mi, fiatalabbak is egyre több játéklehetőséghez jutunk, a vízben töltött percek száma persze attól is függ, ki az ellenfél. Próbálunk élni a lehetőséggel, és bizonyítani – mondta Macsi, aki a legutóbbi, Vasas elleni bajnokin is beállhatott.

– Nagyon boldog voltam, hogy játszhattam a Vasas ellen, hisz nem akármilyen csapat. Mostani riválisunk, az Eger ellen legutóbb nem kaptam lehetőséget, úgyhogy ez most egy újabb feladat lesz számomra. Egész héten készültünk a hevesiekből, voltak táblás és taktikai edzéseink, megbeszéléseink, azt hiszem, alaposan képben vagyunk ellenfelünket illetően – tudtuk meg a még mindössze 16 éves vízilabdázó.

Korosztálya legjobbjaival

Macsi Patrikot nem csak Debrecenben, országos szinten is elismerik, ezt mutatja, hogy március derekán meghívást kapott az 1996-os korosztály válogatott edzéseire.

– Boldog voltam, mikor megtudtam, hogy bekerültem a legjobbak közé. Kemény edzéseket vezényeltek, elég fárasztó volt, de tetszett a környezet és a társak is. Azt mondták, ha legközelebb is lesz összetartó válogatott edzés, majd értesítenek – remélem, így is lesz – bizakodott a sportoló, aki a hamarosan kezdődő rájátszásról annyit tudott elmondani, hogy a Szolnok ellen kezdenek idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!