Sport

2013.01.11. 10:51

Nagy az izgalom a 87-es bajnokcsapatnál

Kézilabda - Minden nyáron megünneplik a lányok a bajnoki címet, de ez azért sokkal másabb lesz.

Kézilabda - Minden nyáron megünneplik a lányok a bajnoki címet, de ez azért sokkal másabb lesz.Elérkezik végre a pillanat, a Loki kézis lányai szombaton megkapják azt a köszöntést, amire titkon már negyed évszázada várnak. Az akkor még DMVSC néven szereplő alakulat 1987-ben veretlenül nyerte meg a női kézilabda NB I-et, ami óriási tett a csapat életében, hiszen bajnoki címet azóta nem ünnepelhettek a debreceni piros-fehérek.

Nosztalgia és kronológia

Most, kicsivel több mint huszonöt évvel később pedig végre helyén kezelhetjük ezt a nem mindennapi tettet. A város, a DVSC és s szurkolók közösen köszöntik a cívis hölgyeket, akik ugyan minden nyáron megünneplik a bajnoki címet, de ez azért mégiscsak más lesz a számukra. Nagy a készülődés, mindenki izgatottan várja a szombati ünnepséget, a bajnokcsapat tagjai azt mondják, azon a napon nem lesz egyetlen szabad fodrász és manikűrös sem a városban, mert mindet lefoglalták.

- Izgatott vagyok a végtelenségig! Lázasan készülődünk, mindannyian izgulunk, hogy valóban megtörténik-e ez az esemény, és hogy valóban eljönnek-e a szurkolók. Most még hihetetlen ez a számunkra, hiszen ha szigorúan nézzük, még nem volt semmilyen köszöntés az irányunkba - árulta el izgatottan Csapó Erika, aki a mai napig nagy tiszteletnek és szeretetnek örvend Debrecenben csakúgy, mint az akkori csapat minden egyes tagja. - Amikor még a pályán vagy és nyersz, az természetes, de amikor vége a karriernek, csak az emlékek maradnak, s egyre többet nosztalgiázol. Mi játékosok a jobbnál jobb sztorikra emlékszünk, míg az edzők a kronológiára. A lányokkal minden évben csapunk egy nagy bulit a bajnoki cím tiszteletére, ám ez a mostani különleges lesz, hiszen az első igazi ünneplés vár ránk szombaton – fogalmazott az egykori átlövő.

A DMVSC 1987-es bajnokcsapatának köszöntése szombaton 17.40-kor lesz a Hódos Imre sportcsarnokban a DVSC-Fórum–Békéscsaba bajnoki mérkőzés előtt.

HBN-PZ | Fotók: dvsckezilabda.hu

 

A bajnokcsapat névsora:

Bojtor Jolán, Dörnerné Csapó Erika, Hüse Judit, Kádárné Eperjesi Ilona, Medgyessyné Sáfi Márta, Nagy Katalin, Nagy Zsuzsa, Pusztainé Kalocsai Erika, Rádinné Tóth Rózsa, Szántó Anna, Szarvas Éva, Szilágyi Katalin, Tóth Ildikó, Törökné Nagy Ilona. Edző: Komáromi Ákos.

 

 

Címkék#DMVSC#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!