Sport

2013.01.13. 16:23

Jakabos Zsuzsanna sorsa január végéig eldől

Úszás - Debrecen adott otthont az első maratonúszó országos bajnokságnak, az esemény sajtótájékoztatón jelen volt a város polgármestere, Kósa Lajos, a MÚSZ elnöke, Gyárfás Tamás, az alelnök Orendi Mihály, valamint olimpiai bajnok úszó, Risztov Éva.

Úszás - Debrecen adott otthont az első maratonúszó országos bajnokságnak, az esemény sajtótájékoztatón jelen volt a város polgármestere, Kósa Lajos, a MÚSZ elnöke, Gyárfás Tamás, az alelnök Orendi Mihály, valamint olimpiai bajnok úszó, Risztov Éva. Gyárfás Tamás a sajtótájékoztató elején köszönetét nyilvánította ki a városnak, amiért ismét megrendezett egy ilyen nagy volumenű rendezvényt. Saját szavaival élve olyan volt számára ez a esemény, mintha a magyar úszósport hazatért volna Debrecenbe.Risztov Éva azt nyilatkozta a délelőtti 5000 méteres győzelméről, hogy bár még nemrég kezdte el a felkészülését, úgy érzi, jól indította a 2013-as évet. Az olimpiai bajnok nagyon örül a kezdeményezésnek miszerint rendeztek egy a nyíltvíznek megfelelő medencés hosszútávúszó versenyet is, és reméli, a maratonúszó ob hagyománnyá válik.

Debrecenben ülésezett a MÚSZ

A Magyar Úszó Szövetség kihelyezett ülésén a legfőbb téma a budapesti létesítmények helyzete volt. Elsősorban arról esett szó, hogy Gyurta Dániel a Jövő SC-től átigazolt az Újpesthez, valamint Hosszú Katinkát a Vasas versenyezteti. Ebből adódóan az fogalmazódott meg a MÚSZ részéről, hogy a klubok teremtsék meg az utánpótlás sportolók számára is a felkészülés és a versenyzés jó feltételeit.

Január végéig kell döntenie

Szó esett Jakabos Zsuzsanna átigazolásáról, hiszen felreppent a hír, miszerint a gyönyörű úszó a hajdúsági városba igazol. A Sportcentrum hétfőn folytatott tárgyalásokat az olimpikonnal, akinek január végéig kell eldöntenie, szeretne-e a DSC-SI színeiben versenyezni. Kósa Lajos és Orendi Mihály egyaránt hangsúlyozta, szívesen fogadják Jakabost, azonban csak olyan versenyzővel szeretne szerződést kötni a város, aki felvállalja a debreceniséget, együtt tud működni a város vezetőségével és a többi debreceni sportolóval, illetve beilleszkedik a klub hierarchiájába. Kósa Lajos elmondta, több úszóval is tárgyalásban állnak, van olyan versenyző, akit szeretnének a városba csábítani, mert így kiemelkedőbb lehetne a debreceni úszósport.

Nagy tervek

Kósa Lajos és Orendi Mihály megosztotta a Sportcentrum terveit a jövőről: remélik, hogy TAO-pénzből körülbelül 2014 nyarára vagy év végére épülhet egy nyitott, 50 méteres versenymedence. A cívisvárosi vezetés célja az ország legjobb vizes centrumává válni, és ha az 50 méteres medence megépül, erre jó esély lenne, mert a város alkalmas arra, hogy az úszók itt készüljenek a nagyobb világversenyekre.

HBN-VL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!