Sport

2012.11.13. 14:21

DVSE - Előnyszerzés a pólósok célja a Dinamo ellen

Az Európa Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén hazai medencében száll vízbe a Debrecen, míg a visszavágóra tíz nappal később Moszkvában kerül sor

Az Európa Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén hazai medencében száll vízbe a Debrecen, míg a visszavágóra tíz nappal később Moszkvában kerül sor

A második számú kontinentális pólósorozat második selejtezőkörének debreceni csoportküzdelmeiből a házigazda hajdúságiak hibátlan teljesítménnyel, első helyen jutottak a legjobb nyolc közé, miután a spanyol Mataro, a holland Amersfoort és a török Enka Istanbul felett is magabiztos győzelmet arattak. A négynapos megmérettetést követően másnap a LEN, az európai szövetség elkészítette a negyeddöntő párosításait, ahol a cívisvárosi gárda a savonai csoportkör második helyezettjével, az orosz Dinamo Moszkvával került össze. A sorsolást követően Gyöngyösi András, a Debrecen vezetőedzője elmondta, fontosnak tartja, hogy a visszavágóra biztos előny tudatában utazzanak Oroszország fővárosába. Az első felvonás előtt – melyre szerdán 18.30-tól a Debreceni Sportuszodában kerül sor – ezúttal a cívisvárosiak átlövőjét, Vindisch Ferencet kérdeztük.

- Ha a sorsolás előtt azt mondják, hogy a Dinamo Moszkva együttesét kapjuk, és rajtuk keresztül vezethet az út a legjobb négy közé, tízből legalább nyolc játékos szerintem azonnal elfogadta volna. Noha egy nemzetközi, Európa Kupában egyetlen egy csapattal szemben sem lehet úgy odaállni, hogy az könnyű megmérettetés lesz, én úgy gondolom, hogy ennél jobb ellenfelet talán egyet kaphattunk volna. Amennyiben mind a két alakulat a tudásának legalább 80-90 százalékát hozza, ami a jónak nevezhető játékot jelenti, akkor papíron három-négy góllal felül kell tudnunk kerekedni rajtuk. A legfontosabb a győzelem, míg az, hogy milyen gólkülönbséggel sikerül ezt abszolválnunk, az már másodlagos –de a cél természetesen az az, hogy hazai pályán minél nagyobb előnyre tegyünk szert, hogy kint ne kelljen izgulnunk. Én személy szerint három-öt találatos lépéselőny esetén lépcsőzetesen egyre elégedettebb lennék – fejezte ki reményeit Vindisch.

A 18.30-kor kezdődő Debrecen DVSE Dinamo Moszkva összecsapásra a belépőjegyek megvásárolhatóak a Debreceni Sportuszoda sportboltjában, a kezdő sípszó előtt egy órával pedig az emeleti bejáratnál található jegypénztárban.

A Dinamo Moszkva többszörös szovjet és orosz bajnok valamint kupagyőztes, legutóbb tíz éve, 2002-ben nyertek orosz bajnokságot. Történelmük során kétszer nyerték meg a LEN Kupagyőztesek Európa Kupáját, 1985-ben és 2000-ben.

HBN-OLAHA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!