Sport

2012.09.04. 13:22

Loki - 17 sárga, 3 piros a nemzetközi porondon

Labdarúgás - A nemzetközi porondon más a ritmus, könnyebben becsúszik egy-egy lap.

Labdarúgás - A nemzetközi porondon más a ritmus, könnyebben becsúszik egy-egy lap.Bár korábban az jellemezte a debreceni labdarúgókat, hogy rendre előkelő helyen végeztek a fair play versenyben, azonban a nemzetközi kupameccseken éppen az ellenkezőjét tapasztalhattuk: 17 sárga és 3 piros lapot szedtek össze a lokisták hat meccs alatt.

A három kiállítás azért is fájó, mert nagyon sokba került a Debrecennek: a BATE elleni visszavágón Nikolov Balázst küldték le idő előtt, azon a BL- vagy az Európa Liga-csoportkör is múlhatott, Luis Ramost a Brugge elleni playoff-odavágón meszelték el, míg Rezes Lászlót a visszavágón, nem is lehetett más a vége, mint kiesés.

Kiscsapat vagyunk

– Érdekes ez, tulajdonképpen inkább fordítva lenne logikus – reflektált Sándor Tamás, a DVSC pályaedzője, – ugyanis itthon több mindent lefújnak a játékvezetők, mint külföldön. A nemzetközi labdarúgásban jobban megengedett a kemény játék, de úgy tűnik, esetünkben nem az... – morfondírozott Tobe.

– Vélhetően az is megbújhat a jelenség hátterében, hogy mi azért meglehetősen kiscsapatnak számítunk Európában, talán a mezőnyben is többet tévednek a kárunkra, ez a szigor az ellenfél esetében nem mindig volt tetten érhető, elég, ha csak a BATE egyenlítő gólját nézzük! Ott Varga Józsit két kézzel lökték ki a labda alól a találat előtt, mégis megadták. Biztos, hogy gyorsabb a játék a nemzetközi kupákban, könnyebben becsúszik egy-egy elkésett belépő, de egy jó játékos repertoárjában a fegyelmezettség is ott kell, hogy legyen!

Sportszerűek maradnak

A tréner elmondta, természetesen beszédtéma volt az öltözőben a sok begyűjtött lap, az első kiállítás után is figyelmeztették a futballistákat, sőt, a második után arról beszéltek: jó lenne most már tizenegy emberrel befejezni a mérkőzést, de ez Bruggében sem jött össze... – A nemzetközi focinak megvan a maga ritmusa, nyilván vannak olyan futballisták, akik esetleg nehezebben vették fel ezt a ritmust. De a jövőt tekintve nincs ok az aggodalomra, továbbra is sportszerű gárda marad a DVSC – nyilatkozta Sándor Tamás.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!