Sport

2012.08.02. 17:10

London 2012 - Óvás után módosították egy bokszmérkőzés eredményét

London, 2012. augusztus 2., csütörtök (MTI) - Hatszor került padlóra, mégis győztesnek hozták ki az azeri Magomed Abdulhamidovot a londoni olimpia ökölvívótornáján a nehézsúlyban. A japánok óvtak, a nemzetközi szövetség (AIBA) pedig megváltoztatta a mérkőzés eredményét, így a ringben egyértelműen jobb Simicu Szatosi folytathatja szereplését.

London, 2012. augusztus 2., csütörtök (MTI) - Hatszor került padlóra, mégis győztesnek hozták ki az azeri Magomed Abdulhamidovot a londoni olimpia ökölvívótornáján a nehézsúlyban. A japánok óvtak, a nemzetközi szövetség (AIBA) pedig megváltoztatta a mérkőzés eredményét, így a ringben egyértelműen jobb Simicu Szatosi folytathatja szereplését.A japánok azért tiltakoztak, mert a türkmén mérkőzésvezető egyszer sem számolt rá a hatszor is földre került azeri öklözőre a harmadik menetben. A felvételek elemzése után az AIBA megállapította, hogy az utolsó három alkalommal rá kellett volna számolni Abdulhamidovra.

Az AIBA egyben fegyelmi vizsgálatot indított a mérkőzésvezető ellen.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!