Sport

2012.07.25. 16:00

London 2012 - McCartney: "idióta volt, aki nem vette be Beckhamet a válogatottba"

London, 2012. július 25., szerda (MTI) - "Idiótának" nevezte a brit olimpiai labdarúgó-válogatott szakvezetőjét David Beckham kihagyása miatt Sir Paul McCartney.

London, 2012. július 25., szerda (MTI) - "Idiótának" nevezte a brit olimpiai labdarúgó-válogatott szakvezetőjét David Beckham kihagyása miatt Sir Paul McCartney.A Beatles 70 esztendős egykori basszusgitárosa és dalszerzője a The Sun című brit bulvárlap szerdai beszámolója szerint kijelentette: megdöbbenéssel értesült arról, hogy Stuart Pearce szövetségi edző nem hívta meg a 18 fős olimpiai keretbe az angol labdarúgás 37 éves szupersztárját.

"Azt gondoltam volna, hogy Beckham lesz az első, akit kiválasztanak, tekintettel az olimpiai játékok rendezési jogának elnyerésében játszott hatalmas szerepére ..., de valami idióta másképp döntött" - mondta Pearce-re utalva Sir Paul a The Sun idézete szerint.

A 115-szörös angol válogatott Beckham - a Manchester United és a Real Madrid egykori sztárja, a Los Angeles Galaxy jelenlegi középpályása - korábban bekerült Pearce 35 fős bő keretébe, ám a szűkített, 18 fős olimpiai csapatból már kimaradt.

Beckhamnek annak idején valóban kulcsszerepe volt a londoni olimpiai pályázat kampánystábjában, és sokan ma is jelentős részben az ő személyiségének, globális szupersztár státusának tulajdonítják, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2005-ben Londonnak ítélte az idei nyári játékok rendezési jogát a sokkal esélyesebbnek tartott fő rivális, Párizs ellenében.

A The Sun bennfentes forrásai szerint azonban Stuart Pearce-t "nem hatotta meg" Paul McCartney nem túl hízelgő kifakadása. "Mindegy, hogy mit mond Paul McCartney, vagy akár a királynő vagy Hollywood összes sztárja ... Stuart Pearce kiválasztotta csapatát és ennyi" - idézte egyik forrását a brit lap.

Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!