Sport

2012.07.18. 11:42

"Ki nyer ma? Játék és Forma-1 két percben!"

Forma–1 - A sportág történetének egyik legkiszámíthatatlanabb idényét követhetjük nyomon.

Forma–1 - A sportág történetének egyik legkiszámíthatatlanabb idényét követhetjük nyomon.Mindössze egyetlen héttel a Hungaroringen megrendezendő Magyar Nagydíj előtt Németországban mérhetik össze erejüket a Forma–1-es világbajnokság versenyzői július 22-én, vasárnap.

Esélylatolgatásba szinte kár bonyolódni, hiszen a 2012-es idény a sportág történetének talán legfordulatosabb, legkiszámíthatatlanabb esztendejének nevezhető. Kilenc futamon hét különböző győztesnek gratulálhattak eddig a díjkiosztókon, s láthattunk néhány valóban váratlannak mondható sikert. Nico Rosberg győzelme – mondhatni – már érett, Pastor Maldonado első helye azonban általános meglepetést keltett. Persze vannak még favoritok, akiket sokan szívesen látnának a dobogó tetején. Például a rali világából visszatérő Kimi Raikkönent. A német szervezők pedig Michael Schumacher diadalának örülnének a legjobban a hét végi megmérettetésen.

Alonso a legesélyesebb

Időközben a szezon elején még szinte lesajnált Ferrari Fernando Alonsóval a fedélzeten a világbajnokság első számú esélyesévé lépett elő – a háromszoros világbajnok nagy öreg, Niki Lauda is a spanyolra teszi voksát, ami a küzdelem végső kimenetelét illeti. Ha Alonsónak sikerül a legtöbb pontot összegyűjtenie idén, maga is háromszoros világelsővé avanzsál… Úgy tűnik, ebben az esztendőben a megbízható teljesítmény talán a gyorsaságnál is fontosabb. Mindenesetre igen szoros az állás a tabellán, s egyetlen verseny sem mondható előre lefutottnak.

E hét végén

Az idei Német Nagydíjat Hockenheimben rendezik meg. A versenyzőknek hatvanhét kört kell megtenniük a négy és fél kilométer hosszú pályán vasárnap. Az aszfaltcsíkon egyébként Kimi Raikkönen tartja a körrekordot, még 2004-ben érte el ezt az eredményt. Tavaly a Nürburgringen tartották meg a németországi futamot, akkor Mark Webber indult az első rajtkockából, a nagydíjat pedig Lewis Hamilton nyerte meg.

HBN

 

Világsztárok a Hungaroringen

Habár rendkívül izgalmas a 2012-es szezon, az idei Magyar Nagydíj iránt a hazai szurkolók körében csekély az érdeklődés, legalábbis a jegyvásárlásokat illetően. Ennek oka egyrészt a nehéz gazdasági helyzet, másrészt az üdülési csekk megszüntetése. Korábban ugyanis üdülési csekkért is lehetett belépőket venni a hungaroringi Forma–1-es versenyre, és sokan éltek is ezzel a lehetőséggel. Az újonnan bevezetett SZÉP-kártyával azonban – egyelőre – nem lehet fizetni a tikettekért. A szervezők különböző kedvezményekkel igyekeznek az eseményre csalogatni az érdeklődőket. A napokban azt is bejelentették, hogy a futamot a helyszínen tekinti meg két világsztár: a hónapok óta Magyarországon forgató Bruce Willis és a verseny napján Budapesten koncertező Bryan Adams.

 

 

A világbajnokság állása

Versenyzők:

1. Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) 129 pont

2. Mark Webber (ausztrál, Red Bull) 116 pont

3. Sebastian Vettel (német, Red Bull) 100 pont

4. Lewis Hamilton (brit, McLaren) 92 pont

5. Kimi Raikkönen (finn, Lotus) 83 pont

6. Nico Rosberg (német, Mercedes) 75 pont

7. Romain Grosjean (francia, Lotus) 61 pont

8. Jenson Button (brit, McLaren) 50 pont

9. Sergio Perez (mexikói, Sauber) 39 pont

10. Pastor Maldonado (venezuelai, Williams) 29 pont

Csapatok:

1. Red Bull 216 pont

2. Ferrari 152 pont

3. Lotus 144 pont

4. McLaren 142 pont

5. Mercedes 98 pont

6. Sauber 60 pont

7. Williams 47 pont

8. Force India 44 pont

9. Toro Rosso 6 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!