Sport

2012.07.17. 15:21

BL-selejtező - Ne fizess, lokista!

Labdarúgás - A Skenderbeu-drukkerek törzshelyén semmitől sem kellett tartaniuk a magyaroknak, ha bírtak fogyasztani.

Labdarúgás - A Skenderbeu-drukkerek törzshelyén semmitől sem kellett tartaniuk a magyaroknak, ha bírtak fogyasztani. "Skenderbeu nulla, Debrecen tri" - a korcei bolhapiacon a használt, pontosabban a rendkívül viseletes cipőket árusító idős albán férfi így látta a szerda esti Bajnokok Ligája-selejtező odavágó esélyeit és ez egyébként hűen tükrözte a helyiek véleményét, ugyanis a kincstári optimizmuson túl az albánok mást nem igazán vonultattak föl kedvenceik mellett.

Nagyjából hasonló véleményen volt ideiglenes idegenvezetőnk, Mirgen is, aki az egyik legfőbb törzsszurkoló a városban, fanatizmusáról mindent elárul, hogy a nemrég Ausztriában edzőtáborozó kedvenceit a helyszínen látogatta meg a barátaival egyetemben. Mirgen elkalauzolta a stábunkat a Skenderbeu drukkereinek főhadiszállására, ahol sem ő, sem pedig a vendéglátó egységet vezető, egyébként piros-fehér mezben feszítő úriember sem engedte a számlát rendezni annak, aki kimondta a bűvös szót: Debrecen. Ami a vendéglátók szívélyességén túl ugyancsak sokat nyomott a latba a grátisz fogyasztás mellett, az az - indokolatlannak tűnő - félelem. Mirgenék ugyanis tíz percenként kérdezgették, nem kell-e aggódniuk amiatt, hogy a hajdúsági szurkolók némi testi fenyítést helyeznek kilátásba velük szemben.

Csak balhé ne legyen!

Miután bő egy óra múlva meggyőződtek, hogy nincs félnivalójuk, sőt, a számukra paradox módon, a Debrecen ellen Nyíregyházán rendezendő visszavágó okán sem kell aggódniuk, elénk terítették a Panorama Sport című sportnapilap aktuális számát. Az albán kollégák nem kevesebb, mint hat oldalon tárgyalták a DVSC-Teva elleni összecsapást, fotót közölve a Loki elnökéről, a tréner Kondás Elemérről és a csapatkapitány Szakály Péterről.

Az újság idézi a Skenderbeu vezetőedzőjét, a cseh Stanislav Levit, aki Mirgen barátunk fordítása szerint remek csapatnak tartja a magyar bajnokot és több esélyt ad a hajdú-bihari futballistáknak, ugyanakkor hangsúlyozta, hazai pályán együttese képes eltüntetni a két csapat közti, papíron meglévő különbséget és kellő alázattal legyőzhetik a DVSC-t.

Gzuar és Torghelle

A Skenderbeu-kocsma teraszán végül az ugyancsak ingyen feltálalt görög sült kolbász illatába burkolózva - Mirgen szinte naponta jár át Görögországba, az ínycsiklandozó étek is az ő szállítmánya -, elmeditáltunk a magyar és az albán futball nívója közti különbségen, jót nevettünk, hogy újdonsült ismerősünk nem felejtette el a válogatottjának évekkel ezelőtt Tiranában gólt fejelő Torghelle Sándor nevét, majd barátunk sok sikert kíván a BL 3. selejtezőkörében a Lokinak. - Ne szaladjunk ennyire előre - figyelmeztettük, aztán a "gzuar" szavunkra szinte hibátlan kiejtéssel válaszolta: egészségedre!

HBN-TN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!