Sport

2012.06.25. 14:16

Bajnokok Ligája - Albán ellenfelet kapott a Debrecen

Nyon/Budapest, 2012. június 25., hétfő (MTI) - Az albán bajnok Skenderbeuval csap össze a Debreceni VSC a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörében.

Nyon/Budapest, 2012. június 25., hétfő (MTI) - Az albán bajnok Skenderbeuval csap össze a Debreceni VSC a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörében.Az európai szövetség (UEFA) nyoni központjában hétfőn megtartott sorsoláson az is eldőlt, hogy az első mérkőzésre július 17-én, Albániában, Korca városában, míg a visszavágóra egy héttel később, Nyíregyházán kerül sor - áll a Debrecen honlapján. A DVSC azért kényszerül Nyíregyházán játszani hazai meccsét, mert saját stadionja nem felel meg a nemzetközi előírásoknak.

"Szerencsésnek mondható a sorsolás, mert nem kell túlságosan messzire utaznunk, ami a szurkolóink szempontjából is fontos tényező – nyilatkozta a csapat honlapjának Róka Géza klubigazgató. - Egyelőre túl sokat nem tudunk a Skenderbeu együtteséről, az elkövetkezendő napokban az lesz a feladatunk, hogy minél alaposabban feltérképezzük, minél több információt gyűjtsünk róla."

A hajdúságiak kiemeltek voltak a sorsolásnál, melyen az UEFA területi felosztása miatt előre tudható volt, hogy öt csapat közül kap ellenfelet. Az albánok mellett a bosnyák FK Zeljeznicar, a macedón FK Vardar, az iraeli Hapoel Kiryat Shmon, illetve az első selejtező kör harmadik párosításának - FC Valletta (máltai)–Lusitanos (andorrai) - győztese lehetett volna a DVSC ellenfele.

A Debrecennek három párharcot kell megnyernie a csoportkörbe jutásért.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!