Sport

2008.08.20. 09:05

Rácz Dénes a K-1 Magyar Nagydíj trónján

<p>Debrecen - A hagyományokhoz hűen augusztus 20-a előestéjén harcosok lepték el a Főnix Csarnm okot, immár hatodik alkalommal rendezték meg a K-1 Magyar Nagydíjat a cívisvárosban. <dia width="900" height="700" alt="K-1 Magyar Nagydíj 2008.08.20."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_1_Magyar_Nagyd_j_2008_08_20_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="K-1 Magyar Nagydíj 2008.08.20." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-K1_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Az idei rendezvény más volt, mint az előzőek, hiszen a nehézsúlyúak mellett a 70 kilogramm alattiak a K-1 Maxban mérték össze erejüket. A debütáló súlycsoport küzdelmei parázs összecsapásokat hoztak, ahol a debreceniek közül a 19 esztendős Tóth Gábor vereséget szenvedett Merczer Klaudiusztól, viszont Balogh Norbert legyőzte Tóth Istvánt. A döntő izgalmas csatát hozott, de egy percig sem volt kérdéses, hogy az ütközetben a hazai szurkolók nagy örömére Balogh volt a jobb.

A két sorozat közben rendeztek superfight-okat is, ahol K-1 Maxban a hajdúsági Nagy Zsolt igazolta klasszisát és egy parádés rúgást kivetően kiszámolták szlovák riválisát. Az MMA küzdelemben az olimpiai ezüstérmes birkózónk, Bárdosi Sándor lépett kötelek közé, aki esélyt sem hagyva litván ellenfelének, gyorsan véget vetett a harcnak. A K-1-es superfight valóban szuper küzdelmet hozott Karacs Attila és a lett Konsztantin Glucsov között. A nap harcát végül a magyar K-1 királya, a Hun nyerte.

A K-1 Magyar Nagydíj nehézsúlyú küzdelemsorozat döntőjében a címvédő debreceni Török Dániel és a békéscsabai Rácz Dénes mérte össze tudását. A hajdúsági harcos két extramenetes küzdelem után jutott a fináléba, először a korábbi nagydíj győztes Meiszter Gábort, majd a kétszeres döntős Brunner Tihamér ellen bizonyult jobbnak. Rácz az első selejtezőjének idő előtt vetett véget, a szenvedő fél Nagy Tibor volt, majd a sérülés miatt visszalépő Zathurecky Zsolt helyett a tartaléksorból előlépő Ferencz Józsefet verte. A döntőben Török hiába volt magassági- és súlyfölényben, Rácz sokkal frissebb és pontosabb volt s a bírói döntés értelmében egyhangú pontozással szerezte meg a győztesnek járó trófeát, amit a K-1 négyszeres világbajnokától, Ernesto Hoosttól vehetett át.

  • Még több sport
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!