Sport

2008.04.27. 16:16

FORMA-1: Győzött a két Ferrari

<p>Spanyolország-Kettős Ferrari-győzelmet hozott a vasárnap délutáni Forma-1-es spanyol nagydíj Barcelonában. <DIA alt="Formula 1 2008.04.27" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Formula_1_2008_04_27/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Formula 1 2008.04.27" src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Jól van Heikki Kovalainen, a Forma-1-es McLaren-Mercedes csapat finn pilótája, aki a vasárnap délutáni spanyol nagydíjon szenvedett súlyos balesetet - olvasható a Forma-1 hivatalos honlapján.

A versenyző egy egyenes szakasz végén defektet kapott, majd szinte teljes sebességgel a gumifalba vágódott.

A pilótát csak hosszú percek után tudták kiszedni a ronccsá tört autóból, majd mentőhelikopterrel kórházba szállították. A barcelonai kórházban később megállapították, hogy Kovalainen nem sérült meg súlyosan a becsapódáskor, agyrázkódása van.

A finn pilóta így várhatóan rajthoz állhat a két hét múlva esedékes török nagydíjon. A McLaren egyébként vizsgálatot indított a baleset miatt, arra keresik a választ, mitől szakadt le az autó bal első kereke.

A versenyt a világbajnoki címvédő finn Kimi Raikkönen nyerte, második helyen csapattársa, a brazil Felipe Massa ért a célba.
A dobogó legalsó fokára a McLaren-es brit Lewis Hamilton állhatott.
A versenyt kisebb balesetek szakították meg, többször be kellett küldeni a pályára a biztonsági autót is.
A legsúlyosabb balesete a McLaren finn pilótájánakHeikki Kovalainennek volt, aki egy egyenes szakasz után defektet kapott, és szinte teljes sebességgel vágódott a gumifalba.
A pilótát csak hosszú percek után tudták kiszedni a ronccsá tört autóból, majd mentőhelikopterrel kórházba szállították. Az eddigi hírek szerint állapota stabil, és magánál van. A versenyt végül csak 13-an tudták befejezni.

Forma-1, spanyol nagydíj, élmezőny:
1. Kimi Raikkönen (finn, Ferrari)
2. Felipe Massa (brazil, Ferrari)
3. Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes)

4. Robert Kubica (lengyel, BMW Sauber)
5. Mark Webber (ausztrál, Red Bull-Renault)

6. Jenson Button (brit, Honda)
7. Kazuki Nakajima (japán, Williams-Toyota)
8. Jarno Trulli (olasz, Toyota)

  • Räikkönen nyerte az idõmérõt
  • Alonso - "Még mindig nagyon lassú az autó"
  • Massa nyerte a bahrein-i nagydíjat, Raikkönen a második
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!