Sport

2008.04.24. 13:05

Erwin Koeman lesz a szövetségi kapitány

<p>Május 1-től a holland Erwin Koeman lesz a válogatott szövetségi kapitánya - jelentette be Kisteleki István a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke csütörtökön Budapesten.</p>

Az eddigi szövetségi kapitánynak, Várhidi Péternek megköszönték eddigi munkáját és felmentették - tette hozzá az elnök.

Az új szövetségi kapitányt délután 16:30-kor mutatják be Budapesten a Le Meridien Hotelben. A megállapodás részleteiről az MLSZ elnöke egyelőre nem adott tájékoztatást, ahogy kérdésekre sem válaszolt. Mint mondta: a részletekről majd a délutáni sajtótájékoztatón beszél.

Erwin Koeman 46 éves. Játékosként 31-szer szerepelt a holland válogatottban, 1988-ban Európa-bajnokságot nyert. A középpályás bajnokságot nyert a belga Mechelennel és a holland PSV Eindhovennel is. Edzőként dolgozott a PSV utánpótlásánál, majd volt az RKC Waalwijk és a Feyenoord edzője is.

Erwin Koeman egy holland reklámban


Nézze meg a videót is!

Az 1988-as EB döntő Erwin Koemannal


Nézze meg a videót is!

Hivatalosan is bemutattákErwin Koemant

Azt várják Koemantól, hogy egy versenyképes válogatottat hozzon létre, ami annyit tesz, hogy a vb-selejtezők alatt végig "partiban" kell lenni a magyar együttesnek. Ha ez sikerül, és a csapat megszerzi az első három hely valamelyikét, akkor meghosszabbítják a holland tréner szerződését - mondta Kisteleki István.

Várhidi Péter munkájára továbbra is számítanak, ám azt még nem tudják, milyen feladata lesz. Kisteleki István szerint azért Erwin Koemant választották, mert abban bíznak, hogy segítségével kiemelkedő eredményeket érhet el a magyar labdarúgás.

Az új szövetségi kapitány elsődleges célja, hogy kijuttassa a magyar nemzeti alakulatot a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra. Tisztában van vele, hogy ez nehéz feladat lesz, de szereti a kihívásokat, ezért vállalta el a felkérést. A Független Hírügynökség kérdésére Erwin Koeman elmondta: sok tehetséges játékos van a magyar válogatottban, de szüksége van 1-2 hónapra, amíg megismeri a csapattagok erényeit.

  • Még több foci
  • Sport oldalunk
  • Cipruson a magyar válogatott
  • Ki lesz a válogatott szövetségi kapitánya?
  • Dzsudzsák megint gólt lőtt 
  • Gera nem érzi hibásnak magát 
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!