Sport - Foci

2018.12.01. 11:10

Közös a céljuk az újvárosiaknak

Balmazújváros - Dolgozni kell keményen, és lesz ez még jobb is – foglalta össze egy fanatikus az ankét tanulságait.

Balmazújváros - Dolgozni kell keményen, és lesz ez még jobb is – foglalta össze egy fanatikus az ankét tanulságait.

Bekő Balázs, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő vezetőedzője baráti beszélgetésre várta péntek kora este a szurkolókat a Balmazújvárosi Városi Stadionba.

A drukkerek jó páran össze is gyűltek, ami várható volt, hiszen a Budafok elleni vereség óta a klub hivatalos Facebook-oldalán többen is jelezték, hogy szeretnék átbeszélni a csapatot érintő dolgokat a trénerrel.

Kötetlen, semmilyen témát nem kerülő beszélgetés…”

– állt a klub honlapjának felhívásában. Ez pedig meg is valósult, hiszen volt szó erőnléti problémákról, várható igazolásokról, feladatokról, célokról, ráadásul mindezekről kendőzetlenül.

Együtt többre jutnak

– Úgy gondolom, hogy közösen többre juthatunk, mint egyedül – ezzel a mondattal nyitotta meg a fórumot a balmazújvárosi vezetőedző. A szurkolók azzal a kérdéssel nyitottak, hogy vajon mi okozhatja a lelátóról erőnléti problémának vélt szituációkat. Bekő Balázs ennek kapcsán arra tért ki, hogy ezek nem fizikális jellegű problémák, ugyanis méréseket végeznek a meccseken, és azok semmilyen rossz eredményt nem mutatnak. Inkább mentális hiányosságok, amikre viszont nem egyszerű ellenszert találni az edzésen. – E tekintetben a legnagyobb problémánk az, hogy jelenleg nincs a keretben egyetlen vezéregyéniség sem. Sokan vagyunk. Legyen inkább 13 szerethető játékos, mint 28 kedvelhető. Nagy a különbség – folytatta a 46 éves tréner.

Ezután a szurkolók rátértek arra, hogy várható-e télen erősítés, és mi lesz ezzel a bő kerettel. – Vannak a fejemben olyan nevek, akik erősítést jelenthetnek, a keretszűkítés pedig részemről folyamatban van – válaszolt Bekő.

Az a kérdés is felvetődött, hogy mi okozza a sok hibát a mérkőzések közben. – Mindenkinek megvan minden mérkőzésre az adott feladata. Azzal viszont nem tudok mit kezdeni, ha ezeket egyes játékosok elfelejtik. A közeljövőben racionálisabb, stabilabb játékot teremtünk, hogy miként, ez akár már a hétvégi bajnokin is kiderülhet Vácon – válaszolt a mester.

Tartsanak ki!

A végén pedig ezzel zárta Bekő Balázs: – A szurkolóktól, akiknek szívügye ez a klub, azt kérem, hogy tartsanak ki. Nem egyszerű úgy csapatot építeni, hogy nyáron gyakorlatilag távozott a teljes keret, és hirtelen sok játékosra volt szükség. Azon leszek, hogy visszatérjen az a családiasság, ami régebben megvolt Balmazújvároson – hiszen többen is ezt hiányolják már régóta. Annak pedig kimondottan örülök, hogy a szurkolókkal egy a célunk: felépíteni újra ennek a szerethető városnak a csapatát.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!