Sport - Foci

2016.12.02. 10:46

Ez sokkal többről szól, mint Messi, vagy Ronaldo

Barcelona - A klasszikus, mely sose lehet tudni, mit hoz – szombaton jön az El Clásico.

Barcelona - A klasszikus, mely sose lehet tudni, mit hoz – szombaton jön az El Clásico.

Elérkezett az idő: szombaton rendezik a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2016/17-es kiírásának első El Clásicóját, 16.15-től feszül egymásnak a Barcelona és a Real Madrid a Camp Nouban (tv: élő Sport1).

Ez az a mérkőzés, melyre mindkét csapat felszívja magát. Nem számít, ki milyen összeállításban tud pályára lépni, ahogyan az sem, melyik gárda milyen formában van, vagy hogy éppen ki vezeti a tabellát, és hány pont előnnyel (egyébként az éllovas Real 6 egységgel előzi meg a második, 27 pontos Barcát). A győzelem itt presztízskérdés.

Kár lenne leegyszerűsíteni ezt a derbit annyira, hogy Messi, vagy Ronaldo?! Tény, megkerülhetetlen a két zseni, de nem csak az dönt, hogy az utóbbi időben az argentin lőtt-e több gólt, netán a portugál.

Idén áprilisban saját otthonában tudta legyőzni a Királyi Gárda a katalánokat. Piqué szerzett vezetést az 56. percben a hazaiaknak, de jött Benzema, majd Ronaldo – 2–1-re nyerte a Real, vagyis van miért visszavágni a Barcának.

Vannak sérültek

Mindkét oldalon lesznek hiányzók: a hírek szerint a gránátvörös-kékeknél Iniesta felépült, mellette pedig Piqué és Arda Turan is nagy valószínűséggel ott lehet a keretben, azonban Jordi Alba, Mathieu és Umtit játéka kérdéses. A Balncóknál Bale, Kroos és Morata biztosan nem léphet pályára, Varene, Coentrao és Danilo esetében pedig még nem lehet tudni, játékra alkalmas állapotba tudják-e őket hozni.

Király Kupa-mérkőzéssel hangoltak szerdán az együttesek a hétvégére: a Real 6–1-re kiütötte a harmadosztályú Leonesát (az összecsapáson lehetőséghez jutott Enzo Zidane is, aki első meccsén a felnőtt csapatban rögtön megszerezte első gólját), a Barcelona nagy meglepetésre csak 1–1-es döntetlent ért el a Hercules otthonában.

A találkozó játékvezetője Clos Gómez lesz, aki nem egy mérkőzést vezetett már mindkét félnek. Az eddigi eredmények pedig azt mutatják, hogy Luis Enrique tanítványainak jobban fekszik Gómez vezetési stílusa. A statisztikák azonban nem ijesztik meg Zinedine Zidane-t. – Nem hiszek abban, hogy ezen a szinten egy játékvezető favorizálna egy csapatot egy másik ellen. A nézők egy remek meccset akarnak látni szombaton, amit a játékosok döntenek majd el, nem pedig a spori – nyilatkozta Zizou.

HBN–SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!