Sport - Foci

2008.05.27. 14:43

A Barcelona leigazolta Piquét

<p>A Barcelona labdarúgócsapata kedden leigazolta a Manchester United spanyol középhátvédjét, Gerard Piquét.<BR /></p>

A játékossal már a múlt héten sikerült megállapodnia a katalán klubnak, így már csak a Manchester elöljáróival kellett megegyeznie a Barcának, ami kedden sikerült is. Piqué négy éves szerződést kötött a spanyol alakulattal. Az első információk szerint az esetleges érdeklődőknek mélyen a zsebükbe kell majd nyúlniuk, ha idő előtt meg akarják szerezni a védőt, hiszen a kivásárlási ára 50 millió euró (12,5 milliárd forint).

A 21 éves tehetség 2004-ben hagyta ott a Barcelona B-csapatát a manchesteriek kedvéért, ám most ismét visszatért a katalán fővárosba. Azt nem lehet tudni, hogy mennyit fizettek Piquéért a gránátvörös-kékek vezetői, de az újságok szerint néhány millió euró volt a vételára.

Piqué az U21-es spanyol válogatott oszlopos tagja, és már a spanyol bajnokságban is kipróbálta magát, hiszen a 2006/07-es szezonban a Real Zaragozánál játszott kölcsön játékosként. A United színeiben is lehetőséget kapott néhányszor: játszott a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is.

Piqué már a második igazolása a Barcának ezen a nyáron, hiszen hétfőn a sevillai Seydou Keita is a csapathoz érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!