Helyi gazdaság

2013.05.02. 16:39

A rezsicsökkentés fonáksága és a látványos megkülönböztetés

Nyíregyháza - Igazságtalan és hiányos rezsicsökkentés címmel tartott sajtótájékoztatót dr. Apáti István csütörtökön Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Igazságtalan és hiányos rezsicsökkentés címmel tartott sajtótájékoztatót dr. Apáti István csütörtökön Nyíregyházán. Vajon mikor lesz hajlandó a kormány igazságos, arányos és teljes körű rezsicsökkentést végrehajtani?” – tette fel a kérdést a Jobbik országgyűlési képviselője.

Legalább 30 százalékos rezsicsökkentésre lenne szükség. És még így is tisztes profitjuk lenne a szolgáltatóknak. Emellett nem győzöm hangsúlyozni, hogy az alapvető élelmiszerek és a tűzifa áfájának 5 százalékra mérséklése is időszerű. Éppenséggel el lehetne halasztani a kormányzati irodabútorok, gépárművek, eszközpark körülbelül 90 milliárd forintot felemésztő felújítását. Sajnos, látványos megkülönböztetés tapasztalható a fűtési támogatások terén. Aki nem távhős vagy földgázos lakásban él, hanem fával fűt, jóformán semmilyen támogatásban nem részesül. Azt ugyanis nem nevezném ténylegesen annak, amikor szociális tűzifa-támogatás címén valaki körülbelül egy hétre elegendő tüzelőanyagot kap. Az emberek döntő többsége erről egyébként nem is tud. A gyanútlan szemlélődő pedig azt hiheti, hogy minden rászorulónak jut belőle. Uniós előírás, hogy egységesnek kell lennie a tüzelőanyagok áfájának. Ennyit a szabadságról és az önállóságról...

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában