Püspökladány hírei

2018.08.14. 13:09

A kultúra és a „segítség” háza is újul

Sáp - A jelenleg felújítás alatt álló kultúrház teljesen megújul őszre.

Sáp - A jelenleg felújítás alatt álló kultúrház teljesen megújul őszre.

Októberben már az ott született Bojtor Imre magyarnóta-énekes nevét viselő kultúrház ad otthont a kis bihari község rendezvényeinek. Átalakított belső tereket, új tetőt, megújuló energiaforrást, korszerű ablakokat kap az épület. A kultúrházzal egy időben megkezdődött a szociális ellátást biztosító TÁMASZ helyi telephelyének felújítása is.

Mint Karacs Imre polgármester a két beruházásról elmondta, azok az elnyert 115 millió forint értékű pályázati támogatásból valósulhatnak meg. A kultúrház névadójáról, Bojtor Imréről elmondta: már két éve megkapta a szülőfalu az énekes feleségétől, Urbán Katalintól a név felvételének engedélyét. Urbán Katalin Sápnak ajándékozta azt a domborművet, melyet Kirchmayer Károly szobrászművész készített a sárréti falu énekeséről. E dombormű és a nótaénekes emléktáblája a kultúrház nagytermében lesz látható. A község jövőbeli terveiben szerepel Sáp másik jeles szülöttének, Benamy Sándor író munkásságának is emléket állítani.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!