Hirdetés

2021.11.25. 10:15

Amiért a GPS-es etetőhajók extra segítséget jelenthetnek

Az etetőhajók speciális változatát jelentik a GPS-es etetőhajók. Ennek az etetőhajó-típusnak az előnyeiről, hozzáadott értékéről és az általa nyújtott lehetőségek kihasználásáról lesz szó részletesen ebben a cikkben. A GPS-es etetőhajókban komoly potenciál rejlik, amelyek miatt érdemes megismerni.

Mit jelent az, hogy egy etetőhajó GPS-es?

Nyilván nem nehéz kitalálni a dolog technikai hátterét. Arról van szó, hogy az etetőhajó szerkezetében egy modern és hatékony GPS rendszer dolgozik, amely összeköttetésben áll a gép mellé járó kontrollerrel.

A GPS a pontosság kapcsán plusz segítséget jelent a hagyományos etetőhajókhoz képest. Ez azért nagyon fontos, mert a bojlis, feeder vagy egyéb nagyhalas horgászatoknál ez lehet a legfontosabb pillére az eredményességnek. Ha van GPS, akkor az etetőhajó esőben, ködben, szélben és sötétben is hajszálpontosan visszatalál ugyanarra a helyre, így még biztosabbak lehetünk abban, hogy a viszontagságos időjárási viszonyok közben sem hagy minket cserben.

Ezzel a módszerrel az etetés, valamint a horgászás is a vízterületnek pontosan azon a helyén valósul meg, ahol azt szeretnénk.

Fotó: cheapfishing.hu

Miért van hozzáadott értéke a GPS-es etetőhajó bevetésének?

Az intenzíven horgászott vizeken, ahol a legtöbb vízben úszkáló ponty és amur volt már kifogva, jelentős mértékben csökkenni fognak a lehetőségeink és az eredményeink egyaránt, ha nem tudunk precízen etetni és horgászni. A GPS-es etetőhajó éppen ezt teszi lehetővé.

A rafinált nagyhalak akárhol és akárhogy már nem ingerelhetők kapásra. Nekik a víz azon pontjain kell felkínálni a csalétket, ahol ők előszeretettel mozognak, illetve táplálkoznak. A Cheap Fishing GPS-es etetőhajóval sokkal könnyebb ezt megvalósítani.

Nincs is más teendőnk, mint fogni magunkat, alaposan pásztázni a vizet és megfigyelni a mederviszonyokat. Ahol ideálisak a feltételek, ott tehetünk egy jelölést a vezérlővel. Utána a készülék már képes lesz visszatalálni erre a helyre, még akkor is, ha szabad szemmel ez lehetetlen volna.

Milyen extrákat tud még egy korszerű GPS-es etetőhajó?

A horgászat, illetve az etetés hatékonyságát nagyban elő tudja segíteni, hogy ha a kiszemelt modell relatíve nagy etetőkapacitással rendelkezik. Ráadásul a bojlis, illetve a feeder pecázás ideje alatt akár a szerelékbehúzás is megoldható a segítségével.

Hogy több lábon álljon a stratégiánk, egy modern etetőhajóval akár több felvehető GPS-pont is segítheti a legjobb hely megtalálását. Méghozzá rendkívül nagy, akár 500 méteres hatótávon belül is.

A GPS autopilot funkcióval önműködővé tehetjük az eszközt. A tempomat, illetve az automata visszatérés funkció esetében ugyanezt lehet elmondani.

A többnapos horgásztúrák alatt, illetve éjszakai horgászat során kifejezetten hasznos, hogy a GPS-es etetőhajó a sötétben LED világítással támogat minket. Láthatod, hogy a GPS-es etetőhajók sokféle módon segítenek a sikeres horgászásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában