Hirdetés

2021.10.18. 09:00

Street food – nem “csak” gyors kaja

Ha valaki kóstolt már street food fogásokat, annak éhesen óhatatlanul eszébe jut, mint választható opció egy hosszú délutánon.

Forrás: pizzafutar.co.hu

Ennek az az oka, hogy számtalan jól bevált receptúrával készítik ezt az utcán, gyorsan a markodba nyomják, frissen grillezett bárány-, marha-, disznó- vagy csirkehúsból készült, egy-egy különleges szósszal, valamint ropogós zöldségekkel tényleg finom és laktató.

Ráadásul az ember hajlamos ezt a fogást kellemes élményekhez kötni, és így elraktározni tudat alatt, ami teljesen helyénvaló, hisz ki ne evett volna már könyékig maszatosan a legjobb barátaival gyrost egy nyári estén a Tisza partján?

A Pizzafutár Szeged a street food legjobb fogásait hozza el neked. Egy dübörgő görög város utcai hangulatát, az acélkardra húzott, frissen perzselt hús illatát és a görög ízek hamisítatlan miliőjét nyújtja.

Kizárólag friss alapanyagból és egy általuk megálmodott egyedi fűszerkombinációból áll össze a street food választék, aminek jelenleg a gyros a fő vezérvonala.

Gyros húsételek

Helyesen írva a gírosz egy görög eredetű húsétel, ami egészen az Oszmán Birodalomból ered.

Gyrost nagyon sok helyen lehet kapni, de a tapasztalat azt mutatja, hogy igazán jót mégsem könnyű találni, bárhogy is keresné az ember.

A gyros mint street food, alapjaiban egy egyszerűen elkészíthető húsétel, de mégsem osztogatnak minden sarkon tökéletesen megkomponált fogásokat: a túlszárított hús, ingerszegény fűszerezés, túl sok vagy kevés zöldség és beazonosíthatatlan öntet. Ne soroljuk tovább, hogy milyen egyéb faktorok tudják elrontani a teljes összképet.

Meggyőződésünk, hogy egy jó street food fogás nem kell több legyen annál, mint ami. Ezért is fókuszálunk az egyszerűségre és a minőségre ennél a receptnél. Aki gyrost választ, az tudja, mit akar és biztosra akar menni, nem előnyös különféle kísérletezések közepette csalódást okozni neki.

A tzatziki (Dzadzíki) egy olyan öntet, amit jó szívvel ajánlunk a legtöbb street foodhoz, különösképpen a gyros húsételekhez. Ez az ismert török és görög öntet egy kiváló választás, tökéletesen illeszkedik a fekete borsos grillhúshoz, joghurt, uborka és fokhagyma az alapja.

Gasztro az utcán

A street food szellemisége késztette a Pizzafutár Szeged csapatát arra, hogy ne engedje el és válassza repertoárjába az ezen terület képviselőit. A trendek azt bizonyítják, hogy a műfaj egyre népszerűbb és kifinomultabbá válik.

Szeretnénk lehetőséget teremteni mindenkinek arra, hogy kompromisszumok nélkül tudjon gondolkodni és választani. A közel három évtizedes tapasztalat tette kiforrottá ezt a szemléletet. A helyi hozzávalók, minőségi és friss alapanyagok elöl vannak a listában, majd szorosan követi őket a precíz csapatmunka, mint hozzáadott érték.

Várunk téged is, ha éhes vagy, tekintsd meg ételeinket, próbáld ki őket kompromisszumok nélkül. Nincs előregyártás, semmi sem mirelit, nincs utánmelegítés, nincsenek ízfokozó adalékanyagok. Csak friss és ízletes fogások, csodálatos ételek csodálatos embereknek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában