Idős embereket raboltak ki Debrecenben

Akt.:
Idős embereket raboltak ki Debrecenben
© Fotó: police.hu
Debrecen, Polgár – A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a két gyanúsítottal szemben.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 37 éves B. Lászlóval és a 38 éves R. Józseffel szemben.

A nyomozás adatai szerint május 8-án negyed kettő körül B. László és társa bementek egy Debrecen, Thomas Mann utcai idősek otthonában lévő lakásba, ahol egy 94 éves nő aludt. A sértett arra ébredt, hogy az egyik gyanúsított zseblámpával a kezében a szekrényében kutat. Az asszony rászólt a férfira, aki egy párnát szorított a sértett fejére, majd kihasználva védekezésre képtelen állapotát, lehúzott az ujjairól három aranygyűrűt, valamint társával a szobából készpénzt és egy telefont tulajdonítottak el.

Debrecen, Polgár - Idősek otthonában raboltak ki nyugdíjasokat még májusban. A gyanúsítottakat most fogták el, már mindkét férfi előzetes letartóztatásban van. A gyanú szerint betörtek a lakásokba, ahol bántalmazták, majd kifosztották az időseket. Az egyik gyanúsított épp most szabadult volna a b...

A megalapozott gyanú szerint a két férfi május 26-án fél 3 körül újra visszament a Thomas Mann utcai idősek otthonába, ahol egy házaspár lakásának ajtaját befeszítették, majd a 83 éves asszonyt és férjét az ágyra lökték és bántalmazták őket, közben elvették tőlük az ékszereiket, készpénzüket és más értéktárgyaikat.

A nyomozók széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd a beszerzett adatok alapján azonosították a férfit és társát. A helyi rendőrök a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival B. Lászlót 2017. július 25-én Debrecenben elfogták és a városi rendőrkapitányságra előállították. Társát, a 38 éves R. Józsefet a debreceni rendőrök felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el július 27-én Polgáron.

A hajdúhadházi és a polgári lakosok a megalapozott gyanú szerint 2017. április 8-án 21 óra 30 perc körül Debrecen, Libakert utcában kifigyeltek egy 74 éves asszonyt, akit egy lépcsőház előtt R. József leütött, majd elvette a sértett szatyrát, majd mindketten elfutottak a helyszínről.

A nyomozók a két férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

A rendőrség a velük szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Debrecen - A rablásokkal meggyanúsított páros már előzetes letartóztatásban van. Kétszer is idős emberekre tört és kirabolta őket idén májusban egy debreceni nyugdíjasotthonban az a páros, mely tagjait ezen a héten elfogta a rendőrség. B. László (37) és R. József (38) terhére rónak egy áprilisi u...Polgár.
HAON.HU


hirdetés